Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 2 verliest van koploper

Op zaterdag 27 januari speelde dames 2 tegen RVC/Libanon’50 DS 1 uit Rotterdam. Dit team staat ruim bovenaan met 14 punten verschil ten opzichte van de tweede plaats. En die tweede plaats dat zijn wij! Dit kon dus nog wel eens een hele spannende wedstrijd gaan worden..! Dit keer waren we met een bijna compleet fit team die allemaal gebrand waren om een paar puntjes tegen ze te pakken.

De eerste set startte heel goed. De beginopstelling aan onze kant was: Marloes als libero, Gwyneth als spelverdeelster, Susan en Zoë als passer-loper, Solfee en Anouk op het midden en Anne op de diagonaal. Ons spel was erg overtuigend en enthousiast. Met een paar hele goede blokjes van Solfee en een paar hele goede reddingen van Marloes en Suus konden we Libanon goed tegenstand bieden. Ook Anne, Zoë en Anouk hadden een paar hele mooie geslagen ballen die we echt nodig hadden. Halverwege de set werd er een dubbele wissel gewisseld aan onze kant met Julia voor Anne en Lobke voor Gwynet. Met hard werken en een paar killing bloks van Lobke wisten we de eerste set naar onze kant te trekken en wonnen we de set met 26-24.

De tweede set begon helaas minder. Met meteen een achterstand van 6-1 door een goede service van Libanon moesten we flink knokken wilden we dit nog goed zien te krijgen. Helaas voor ons kwam Libanon steeds beter in de wedstrijd en hadden ze een steeds beter blok. Hoewel de ballen achterin toch nog iedere keer van de grond werden gehaald, verloren we  deze set met 19-25.

Ook de derde set verliep niet zoals we gewild hadden. We gingen redelijk gelijk op, maar toch was Libanon een maatje te groot voor ons. Gwyneth probeerde door haar goede afwisseling van de set-ups het Libanon nog zo moeilijk mogelijk te maken, maar door hun ijzer sterke blok maakten wij niet echt de punten. Zo verloren wij deze set met 18-25.

De vierde set leek veel op de derde set. Het enthousiasme was er een beetje uit. We wilden echt heel graag nog één set tegen ze pakken, maar dit zat er niet in. Bij een stand 11-23 kwamen we door een goede strakke service van Solfee nog 4 punten bij, maar met 15-25 verloren we jammer genoeg ook de vierde set.

Jammer, maar we hebben toch super hard gewerkt en ervoor geknokt. Met een leuk teamavondje die we voor de boeg hadden zetten we het teambuilding gevoel gewoon door en zullen we volgende week weer gebrand zijn om de wedstrijd tegen Vollido DS 1 te winnen. Hopelijk zien we jullie dan op 3 feb om 17:00 in Hendrik-Ido-Ambacht om ons te komen aanmoedigen!

Anouk

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website