Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 sluit seizoen af op zevende plek

Dames 1 sluit het seizoen winnend af. Een 3-1 overwinning op de, terechte, kampioen van de tweede divisie zorgt voor directe handhaving en een mooie zevende plek.

 

De laatste wedstrijd van het seizoen werd op 21 april gespeeld. Het was de afsluiting van een mooi en zeer turbulent seizoen voor Dames 1. Aan het begin van het seizoen was Ger van Heugten nog trainer/coach van het team. Maar door een onderlinge oneinigheid tussen hem en het bestuur, kon dit niet verder gaan. Hierdoor zat Dames 1 een periode zonder vaste trainer/coach. Gelukkig bleek het HLB hart bij veel mensen groot te zijn en werd het door meerdere mensen opgevangen. Marcel Vink, Jose Vernooij, Lily Vercruijsse hebben allen hun steentje bij gedragen om ervoor te zorgen dat het team door kon gaan, op trainingen en tijdens wedstrijden. 

Er werd gezocht naar een nieuwe trainer/coach voor Dames 1 en die werd gevonden in Luuk Jothmann. Op dat moment nog trainer van VCV meisjes C. En onder zijn leiding werd het tweede deel van de competitie ingezet. Luuk heeft stad en land afgereisd om op tijd bij onze wedstrijden te zijn en als het een keer niet lukte, stond Marcel klaar om ons te trainen en coachen. 

Naast de wisseling van trainer, speelde Dames 1 ook nog een niveau hoger dan vorige seizoen. Er moest hard gestreden worden voor handhaving in de tweede divisie. Doordat de laatste wedstrijden niet naar behoren waren gelopen, twee keer 4-0 verlies, moest er vandaag nog hard gewerkt worden om de P/D wedstrijden te ontlopen. Hiervoor moesten twee sets worden gepakt van VC Velden Dames 1. Een team dat afgelopen week nog het kampioenschap had gevierd. Dames 1moest dus hard aan de bak. 

Er werd gestart met Maureen Pennings, Eefje Groenendaal, Lieke van Bakel, Maartje van Haren, Maaike Pels, Marit Keuning, en beide libero's, Romee Cooijmans en Zoë Ücerler. Vanaf het begin was het duidelijk dat Dames 1 in het veld stond om vandaag te knallen. Er werd een goede pass afgegeven en met veel druk aan het net werd het de aanvallers van Velden erg lastig gemaakt. Een goede servicebeurt van Lieke van Bakel zorgde voor het eerste verschil, 7-5, in het voordeel van Dames 1. Op de service van Maaike Pels liep Dames 1 verder uit, met een stand van 16-11 was er een mooi verschil. Aan de kant van Dames 1 leek het allemaal goed te lopen. Maartje van Haren en Eefje Groenendaal zorgden voor rake klappen aan het net, na mooie set-ups van Maureen Pennings. Velden kwam nog even terug, maar niet meer langszij en Dames 1 won de eerste set met 25-21. 

In de tweede set kwam Sophie Donker in het veld. En ook deze set was het Dames 1 die het voortouw nam. Goede servicebeurten van de alle speelsters zorgen ervoor dat Dames 1 uit kon lopen. En in het achterveld zorgden Romee Cooijmans en Zoë Üclerer voor mooie passes en goede verdediging. Na een fantastisch kill-block van Maureen Pennings, de kleinste speelster aan de kant van Dames 1, kon ze ook een hele goede serviceserie afleveren. Met 25-17 werd de tweede set overtuigend gewonnen en was het tijd voor een kort feestje. Dames 1 was er op dat moment zeker van dat ze niet meer op de 10de plek konden komen en P/D wedstrijden waren van de kaart. 

De derde set was het VC Velden dat het voortouw nam en vrijwel de gehele set de voorsprong had. Een goede serviceserie van Velden zorgen voor een 9-16 voorsprong voor hen. Dames 1 kon nog even gas bijzetten en het team kwam nog tot dicht bij. Velden had echter genoeg aan twee setpunten en wist de derde set met 22-25 te winnen. 

Gelukkig kon Dames 1 zich goed genoeg herpakken in de vierde set. De focus van de eerste en tweede set was terug. En met opnieuw een goede serviceserie van Maaike Pels had Dames 1 een mooie voorsprong. En die werd niet meer afgegeven. Bij een stand van 20-16 zorgde Sophie Donker voor nog een laatste mooie serviceserie en wisten de dames de laatste set met 25-17 te winnen. 

Een mooie en welbevochte 3-1 overwinning voor Dames 1. Met goed nieuws dat er geen P/D wedstrijden gespeeld hoeven te worden. En het lukte Dames 1 zelfs om plekje te stijgen in de ranglijst om uiteindelijk zevende te worden. Een mooie prestatie voor een team dat voor het eerst in de tweede divisie speelt. 

Over het team volgend jaar is er een zekerheid, Lieke van Bakel gaat na 8(!) jaar in Dames 1 stoppen. Lieke, we gaan je heel erg missen. Je was een fantastische aanwist voor het team, zowel binnen als buiten het veld.

En dan rest ons maar 1 ding: tot volgend seizoen!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website