Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 weggespeeld met 4-0 verlies

Op zaterdag 24 maart Dames 1 vertrok naar Sint-Anthonis voor de wedstrijd tegen Somas Activia Dames 1. De vorige thuiswedstrijd verloor Dames 1 met 3-2. Het was bekend dat dit een zware wedstrijd zou worden, maar Dames 1 zou hard voor moeten werken. Somas Activia was echter op alle fronten beter en wist met 4-0 te winnen.

 

Dames 1 moest het deze wedstrijd met twee speelsters minder doen. Zowel Romee Cooijmans als Sophie Donker konden er helaas niet bij zijn. 

De eerste set begon Dames 1 met een 4-0 voorsprong na een goede servicebeurt van Maureen Pennings. Helaas kon Dames 1 dat goede spel niet doortrekken. Waar in andere wedstrijden veel druk met eigen service kon worden gelegd, lukte dat nu niet goed. Hierdoor kon Somas Activia in het spel komen en konden ze het HLB erg moeilijk maken. Bij een stand van 12-12 was Somas alweer langszij en ze konden hun spel vasthouden. Aan het eind van de set had Dames 1 nog een opleving, met een goede servicebeurt van Medi Goossens kwam Dames 1 terug tot 22-18. Maar na een versnelling van Somas wisten ze de eerste set met 25-18 te winnen. 

De tweede set begon Somas met een 4-0 voorsprong en waren ze opnieuw het spel aan het dicteren. Iris Verhoeven werd gewisseld om op het midden te gaan spelen. Dit was alweer een tijd geleden voor haar, maar ondanks dat deed ze het erg goed. Somas was de betere in deze set en ze wisten uit te lopen. Dames 1 bleef echter vechten voor de ballen, met soms mooie reddingen van Zoë Ücerler in het achterveld. Somas Activia wist deze set uiteindelijk met 25-13 te winnen. 

De derde set was een kopie van de tweede set, in zoverre dat Somas het betere team was. Wel had deze set een heel mooi blok van Iris Verhoeven, recht op de voeten van haar tegenstander. Dames 1 had de service pass niet onder controle, niet zoals in eerdere wedstrijden. En dat zorgde ervoor dat Maureen Pennings veel moest rennen voor de ballen. Deze set verloor Dames 1 met 25-13. 

In de vierde set was het opnieuw Somas wat het voortouw pakte. Maar ditmaal kon Dames 1 beter bij blijven. Met mooi geplaatste ballen van Salina Nijkamp en lekkere set-ups van Maartje van Haren. Iedereen werkte hard voor de ballen en zo werden soms onmogelijke ballen nog van de grond gehaald. Het was helaas onvoldoende en Dames 1 verloor ook de laatste set met 25-19. 

Het eerste 4-0 verlies voor Dames 1 dit seizoen. Maar Dames 1 kan dat volgende week alweer recht zetten. Dan spelen ze tegen Volley Meerkerk Dames 1 om 17:45 in Meerkerk. De wedstrijd valt in een lang Paas weekend, dus hopelijk kan iedereen een gaatje vinden om te komen kijken!!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website