Heren 2 blijft maar winnen

Heren 2 blijft maar winnen

Zaterdag 14 oktober mocht het 1e uit Stramproy aantreden tegen de heren uit Den Dungen. Stravoc stond na 2 wedstrijden met 7 punten gewoon in het linkerrijtje. Daarnaast kun je zo vroeg in het seizoen nog niets zeggen over de sterkte van bepaalde tegenstanders. Zoals ook in de voorbespreking was aangegeven diende de Mooiboys 1 hun spel aan de tegenstander op te leggen. Deze wedstrijd moest zonder Tom Koops gespeeld worden daar hij de libero taak van heren 1 op zich nam. Ook Mees de Jager was niet van de partij wegens een schoolreisje naar het buitenland.

Deze afwezigen zouden geen probleem moeten opleveren want bij Heren 2 staan er 12 man onder contract en is elke positie gedekt door een sterke back-up. Daarnaast voelt Heren 2 zich al gedurende het gehele jaar gesteund door zijn trouwe supporters.

De wedstrijd begon met de volgende spelers in het veld. Sven Smits en Max Donker op de passer loper, Ruud Pijnenburg en Freek van Vliet op midden en Thijs Princen en Lars Smits op de diagonaal en opwipper posities. Daarnaast wordt soms Joost Voets over het hoofd gezien in dit verslag, maar niet deze keer. Joost had het blauwkleurig shirtje van de Libero weer uit de kast getrokken. Dit shirtje dat hem als een 2e huid dit seizoen geen windeieren heeft gelegd.

Vanaf het begin had de tegenstander weinig in te brengen in het dominante spel van de Mooiboys. Veel druk werd op de tegenstander gelegd uit de service, de pass lag stabiel en er werd geregeld een 1 mans block gecreëerd waardoor de aanval er lekker op los konden slaan. Toch bleef de tegenstander deels bij. Bij een 7-3 voorsprong had HLB van Daal DS HS2 3 persoonlijke fouten gemaakt. bij een 15-10 waren dit zo’n 8 persoonlijke fouten van heren 2. Uiteindelijk ging deze set vrij overtuigend naar Heren 2 met 25-18.

De 2e set was er geen reden tot verandering in het veld. Opnieuw nam heren 2 een comfortable voorsprong. Soms sputterede Stramproy iets tegen maar dit werd dan weer vrij snel ongedaan gemaakt voornamelijk door mooie killblocks. Max Donkers gaf de tegenstander een killblock waar je u tegen zegd. Er is vernomen dat de tegenstander een avond later nog badend in het zweed wakker werd. Bij een kleine voorsprong rond de 19-17 drukte heren 2 door en wonnen zij deze set met 25-20

De 3e set werd opnieuw gespeeld met dezelfde poppetjes op dezelfde posities. Opnieuw was er eenzelfde spelbeeld te zien. Veel persoonlijke fouten van Heren 2 zorgde ervoor dat Stravoc aardig kon bijblijven. Wel was te merken dat Stravoc zelf ook meer risico ging nemen in hun spel om directer een punt te kunnen maken. Dit bracht ook weer meer fouten met zich mee waardoor het niveau van de wedstrijd niet geweldig was. Halverwege de set kwam Pepijn Kooijmans erin om ook een duit in het zakje te doen. Dit lukte aardig Opnieuw zette heren 2 aan en Pepijn serveerde deze set verder uit naar 25-19.

Dat betekende dat Heren 2 voor de volle 5 punten kon gaan! Toch was het Stramproy dat een tandje bij wist te schakelen en met een 5-0 voorsprong begon. Sven kwam terug in het veld maar beide teams wisten de side-out goed te benutten. Stramproy was in set 3 al begonnen met meer risico te spelen. Maar in deze set lukte dan ook bijna alles. Met kanonskogels vanaf de achterlijn werd de passlinie van HLB onder druk gezet. Het spel werd doorzichtig en daar kon Stramproy goed gebruik van maken. Ze hadden een solide blok en verdediging op de been gezet en wonnen vaak de lange rally’s. Ondertussen waren Leon en Jeroen ook ingewisseld om het tij te doen keren. Langzaam maar zeker kwam Heren 2 dichterbij. Heren 2 bleef echter teveel fouten maken om aanspraak te maken op de laatste set. Bij een stand van 21-23 werd er nogmaals fout geserveerd en ging deze set naar Stramproy.

Na 4 wedstrijden staat Heren 2 bovenaan met 3 punten. De algemene consensus is dat hiervan 2 punten onnodig zijn afgegeven. Wil Heren 2 aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan staan zal er toch gedurende de hele wedstrijd de concentratie niet moeten inzakken. Nu gaan de ‘oudjes’ van heren 2 met de benen omhoog voor een week. De toekomst zal gaan spelen voor de bekerwinst dit seizoen. Zij zijn 21-10-2017 te aanschouwen in sporthal De Ackers te Bergschenhoek om 15:15. De volgende competitiewedstrijd wordt 28-10-2017 gespeeld om 17:00 in sporthal de Misse tegen het 3e geklasseerde Limac. Dit beloofd en spannende pot te worden en Heren 2 kan iedereen zijn support goed gebruiken, komt dat zien!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website