Inter Rijswijk te sterk voor heren 1

Zaterdag stond voor heren 1 de wedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma. Inter stond en staat nu nog steeds eerste in de landelijke topdivisie, de mannen uit Rijswijk hebben tot nu toe een ongeslagen seizoen waarin ze pas enkele punten lieten liggen. 

Vooraf aan de wedstrijd werd met heldere woorden van trainer/coach Sander Mulder duidelijk gemaakt waar het in deze wedstrijd om ging, eindelijk weer eens volleyballen. Na een moeilijke periode voor heren 1 werd het tijd om de knop om te zetten en met plezier te gaan spelen. Tegen de koploper heb je immers niets te verliezen.

Zo gezegd zo gedaan, ondanks dat het 3-0 werd voor de thuisspelende ploeg kan heren 1 terugkijken op een wedstrijd waarin er als een team werd gevolleybald. Strijd werd geleverd en met felheid werden goede acties afgewisseld met wat persoonlijke fouten. 

De wedstrijd zelf: In set 1 begon heren 1 scherp. Met goed enthousiasme en luid geschreeuw werd Inter onder druk gezet, bij de stand 10-9 ging heren 1 echter een versnelling omlaag. Na een aantal persoonlijke fouten, mede mogelijk gemaakt door service druk van de tegenstander, was het verschil ineens 5 punten. De draad werd herpakt en tot het einde van de set bleven de punten heen en weer gaan. helaas wel verloren, 25-19. 1-0 achter.

In set 2 werd er wederom scherp en vol energie gestart waardoor de mannen uit Den Dungen een kleine voorsprong hadden van 3 punten. 7 punten later stond het echter alweer 5-5 en was de voorsprong verdwenen. Wederom gingen de punten heen en weer tot 18-18, toen Inter een goede serviceserie had waardoor HLB 2 punten achterstand goed moest zien te maken. Boven de 20 stond HLB 3 punten achter (23-20) na een kleine inhaalrace kwam heren 1 nog langzij, daarna was het gedaan. 1 mooi punt en een eigen fout later stond er 25-23 op het scorebord. 2-0 achter. 

Set 3 werd wederom goed gestart. Een vroege voorsprong werd gepakt waardoor heren 1 de gehele set 4 a 5 punten voorstond. Bij 16-21 voor HLB werd er een time out aangevraagd door de coach van Rijswijk, hierin zette hij zijn mannen dusdanig op scherp dat er ineens weer beleving in het veld was. Met een mooie service serie van de net ingekomen tweede spelverdeler werd de voorsprong teniet gedaan . Boven de 20 was het wederom Inter wat aan het langste eind trok, met mooie acties tegenover een aantal persoonlijke fouten trok de thuisspelende ploeg zo de wedstrijd naar zich toe. Wederom 25-23, 3-0 verlies. Met deze setstanden had er achteraf meer ingezeten. 

Na het verlies tegen Inter zal heren 1 aankomende week weer volle bak in de Misse aan de slag gaan om komende zaterdag de punten in brabant te houden. De tegenstander is er wederom eentje van formaat, Webton hengelo zal op bezoek komen. De mannen in de blauw met gele shirts (klinkt bekend) bezetten op het moment de tweede plaats op de ranglijst. Spektakel gegarandeerd dus.

Wij zien u graag terug in de Misse, komende zaterdag om 20.00.

Tot dan, bij ons in brabant!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website