Geen bekersucces heren 1

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse spektakel wat zichzelf "de bekercompetitie" noemt weer aan de beurt, dit jaar mocht heren 1 afreizen naar het altijd mooie Haarlem. 

In Haarlem trad heren 1 eerst aan tegen tweede divisionist spaarnestad, de gastheer van de dag. Daarna was topdivisieploeg Maatwerkers VCN aan de beurt. Wegens afwezigheid van verschillende spelers van heren 1 werd er een beroep gedaan op de talenten van mooiboys 1 (heren 2), Pepijn kooijmans en Max Donker mochten mee naar Haarlem om hun kunsten op het volleybal veld te vertonen. 

In wedstrijd 1 werd er wat twijfelend gestart door heren 1, waardoor de mannen van Spaarnestad in hun spel konden komen en zo goed mee konden komen in set 1. Op het juiste moment stonden toch alle neuzen dezelfde kant op waardoor heren 1 de set  binnen kon halen met minimaal verschil.

Daarna was het verzet van spaarnestad gebroken en konden de dungense mannen vrij simpel naar het einde van de wedstrijd toe volleyballen. 3-0 voor heren 1. In deze wedstrijd liet trainer/coach iedereen in actie komen, leuk detail: Max donker, normaal gesproken passer-loper, stond twee wedstrijden lang als libero te spelen en liet vooral in wedstrijd 1 zien op niveau als specialist in het achterveld mee te kunnen. 

 

Wedstrijd 2 dan maar, de tegenstander in deze wedstrijd was Maatwerkers VCN. De mannen uit Capelle aan den ijssel zijn geen onbekende voor heren 1, naast de voorbereiding word er dit seizoen ook in de competitie tegen VCN gespeeld. 

Set 1 begon goed, met veel servicedruk en gevarieerd spel van de spelverdeler kon heren 1 makkelijk uitlopen. Deze set werd dan ook met ruime cijfers binnengehaald. Vanaf het begin van set 2 tot het einde van de wedstrijd zagen de mee gereisde of wel lokale supporters hetzelfde wedstrijdbeeld: Twijfelende acties van HLB, veel eigen fouten en af en toe eens een mooie actie. Kortom, heren 1 kon het gewenste niveau niet halen. De uitslag werd 3-1 voor de mannen uit Capelle. 

3-0 winst en 3-1 verlies zijn natuurlijk niet genoeg wanneer een van de andere twee ploegen 2x de volle winst pakt. Niet door in de beker en dus een vrij weekend tot gevolg. Wij feliciteren VCN met het behalen van de volgende ronde.

Complimenten aan de mannen van Spaarnestad, met mooi spel en onbevangen acties werd er een vermakelijk niveau neergezet waarmee ze zelfs nog een setje af wisten te snoepen van VCN. 

Aankomende zaterdag hervat heren 1 de competitie met de uitwedstrijd in en tegen Rijswijk. Inter Rijswijk staat op dit moment bovenaan in de topdivisie, heren 1 heeft dus niets te verliezen en zal er alles aan doen om zo fel mogelijk aan de start te verschijnen. 

Zaterdag, 19:30 in de Marimbahal te Rijswijk! Graag tot dan!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website