Betrokken
Weten wat er speelt in je club

HLB van Daal/DS wint overtuigend van nummer 3 DIO/Bedum

Afgelopen weekend nam de heren 1 van HLB van Daal/DS heb op tegen de nummer 3 uit de competitie, DIO/Bedum. De uitwedstrijd tegen de mannen uit Bedum werd met 3-0 verloren. De Dungense mannen waren van te voren dus gewaarschuwd. De opdracht voor deze wedstrijd was plezier hebben, er volle bak voor gaan en felheid tonen. Deze factoren moesten gaan zorgen voor een goede wedstrijd, ongeacht het resultaat.

HLB van Daal/DS begon goed aan de 1ste set. De mannen kwamen direct goed uit de startblokken. De felheid was er, er werd gevochten voor iedere bal en het enthousiasme was goed. Het spel was goed en de mannen van HLB van Daal/DS namen al snel de voorsprong. De pass werd goed verzorgd, er werd goed gesett en de aanvallers waren scherp aan het net. Jaja, ook verdedigend zat het goed, er werden veel ballen van de grond gehaald en lange rally’s waren meerde deels voor de mannen uit Den Dungen. De eerste set werd met goed volleybal gewonnen met 25-19.

In de 2de set was het aan HLB van Daal/DS om het spel uit de eerste set voort te zetten. Coach Sander Mulder waarschuwde ons ervoor dat DIO/Bedum wel eens terug zou kunnen komen in de wedstrijd. Het was aan de mannen uit Den Dungen om de mannen uit Bedum geen lucht te geven en ze onder druk te houden. Dit gebeurde met succes, het spel in de tweede set was gelijk aan dat van de eerste set. DIO/Bedum wist niet wat het moest doen, op elke facet werden ze geklopt door HLB van Daal/DS. De 2de set ging met overtuigende cijfers naar de mannen van HLB van Daal/DS met 25-14.

Na de overtuigende twee sets mochten de mannen van HLB van Daal/DS niet inzakken. De wedstrijd moest netjes met 3-0 afgemaakt worden. Dan konden de mannen van DIO/Bedum ook weer gezellig 2,5 uur terug rijden naar Groningen. Het lukte in de 3de set niet om echt afstand te nemen van DIO/Bedum. De mannen uit Bedum haakte aan en het spel van HLB van Daal/DS werd minder vergeleken met het spel uit de eerste twee sets. Tijdens de big points moest HLB van Daal/DS een stapje bij doen om een 3-0 overwinning te boeken. Dit lukte met succes. Mede door een goede service beurt van Finn Frielink en een belangrijk blok aan het net ging de 3de set naar de thuisploeg met 25-21. Een 3-0 overwinning op de nummer 3 uit de Topdivisie was een feit.

Aankomende zaterdag speelt HLB van Daal/DS tegen VoCASA. De mannen willen uit in Nijmegen het spel van afgelopen zaterdag voortzetten en de punten mee naar Den Dungen nemen. De wedstrijd zal gespeeld worden in de VoCASA-hal om 19:30. Dit zal de laatste wedstrijd van het seizoen zijn voor onze libero Nils Fleuren. Tot dan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website