HLB Van Daal/DS "Jongens" A geeft Orion het goede voorbeeld

Toen Orion vanmiddag de nationale titel won wisten mensen die gisteren in Dordrecht zijn geweest dat zij hiermee in de voetsporen traden van onze eigen "Jongens" A. Daar waar Orion de hegemonie van Lycurgus wist te doorbreken deze onze jongens en meiden dit een dag eerder met de hegemonie van Sliedrecht Sport. In de afgelopen 5 seizoenen was Sliedrecht namelijk de club die 4x de Regiobeker Jongens A omhoog heeft mogen houden. Alleen in het seizoen 2015/2016 was er een andere club sterker, en laat ook dit nou HLB Van Daal/DS geweest zijn.
9. Wisselbeker uitslagen
Op de route naar de finale werd, soms met overmacht, van zowel VC Tilburg als Polaris gewonnen. Dit werd gedaan met een team bestaande uit Casper Kooijmans, Joris Koops, Joris van Grinsven, Julius Kooijmans, Luca Donker, Mees de Jager, Steijn van den Bos, Stijn Meijer en Tom Koops. Met wisselende opstellingen werd de finaleplek tegen Sliedrecht Sport afgedwongen.

1. Voorronde
In de voorbereiding op deze finale werd helaas duidelijk dat we niet over alle spelers konden beschikken maar gelukkig waren Solfee Postma en Zoë Ücerler bereid om het team te versterken.
2. Line up
De finale begon ondanks een aantal mooie momenten slordig. HLB Van Daal “Jongens” A maakte te veel onnodige fouten en hielp hiermee Sliedrecht om bij te blijven. Halverwege de eerste set werd het team hierop gewezen en dit pakte ze goed op. Vanaf dat moment scoorde HLB alleen nog maar punten voor zichzelf en liepen we makkelijk uit naar en 25-18 overwinning.

Tijdens de set-wissel werd het team gecomplimenteerd voor het getoonde spel maar ook gewaarschuwd voor gemakzucht. Sliedrecht Sport had voldoende kwaliteit in huis om slordigheidjes direct af te straffen. Het team dat de set begon kreeg de opdracht mee om scherp te blijven en vroeg in de set afstand te nemen. Dit gebeurde en hierdoor werd het mogelijk om iedereen te laten spelen. Ook de spelers die erin kwamen gaven hun visitekaartje af en de set werd met 25-20 gewonnen.

Bij aanvang van de 3de set werd het team erop gewezen dat we nog “maar” 25 punten nodig hadden om weer een stukje beker-geschiedenis te schrijven. Ook werden de speelsters en spelers erop gewezen dat Sliedrecht Sport mogelijk alles-of-niets zou gaan spelen en dat wij ervoor moesten zorgen dat het niet alles zou worden. Het team begon geconcentreerd aan deze set en liet zien dat ze de beker echt mee naar Den Dungen wilde nemen. Sliedrecht Sport stribbelde meer tegen als in de eerste 2 sets maar toch ook deze set gewonnen, dit keer met 25-21.
4. Juichen
Al met al hebben we er een mooi bekertoernooi opzitten. Door de inzet van alle betrokken speelsters en spelers hebben we het maar mooi geflikt. De wisselbeker is weer een seizoen in Dungense handen. Dit is iets om als vereniging trots op te zijn. Het is namelijk niet zo heel veel verenigingen gegund om zich een seizoen lang de beste van Regio Zuid te mogen noemen.
7. Beker 8. King of the court