HLB Van Daal/DS versterkt technische staf met Boris van Rossem

Nadat bekend werd dat zowel Ferry-Jan Weerdestein als Robbert Koops aan het einde van dit seizoen de technische staf van Heren 1 en 2 zouden verlaten is de Technische Commissie direct opzoek gegaan naar gepaste vervanging. Gedurende deze zoektocht is er contact geweest met meerdere kandidaten en met enkele van hen hebben er oriënterende gesprekken plaatsgevonden. Al deze inspanningen hebben ertoe geleid dat in overleg met de hoofdcoach Sander Mulder de wel overwogen keuze is gevallen op Boris van Rossem.

Boris van Rossem Hajraa

Voor diegenen die Boris nog niet kennen, als volleyballer is hij begonnen bij Salvora uit Raalte. Hier heeft hij tot zijn 17e gespeeld, alvorens de stap naar Hevo uit Heino (3e divisie) te maken. Daarna heeft hij achtereenvolgens bij Twente ’05 uit Enschede (B-League), Voorwaarts Twello (Promotieklasse), Vocasa Nijmegen (2e divisie en Topdivisie), Noliko Maaseik (Belgische 1e divisie) en Hajraa uit Eindhoven (2e divisie) gespeeld. Bij deze laatste vereniging is hij ook aan zijn trainerscarrière begonnen. Gedurende het laatste seizoen is hij speler en assistent geweest bij Heren 1 en heeft hij ook Heren 2 in de promotieklasse training gegeven. Verder geeft hij training aan de meisjes teams van de Internationale School Eindhoven. Tot slot is Boris dit èn volgend jaar onderdeel van de organisatie commissie van het Hajraa Buitentoernooi. We mogen dus wel zeggen dat hij volleybalbloed door zijn aderen heeft stromen.

Boris gaat komend seizoen Sander assisteren bij de Center Court training van Heren 1. Daarnaast zal hij één van de andere trainingen van dit team voor zijn rekening nemen. Tevens zal hij ook één training van Heren 2 gaan begeleiden. Als coach wordt Boris eindverantwoordelijk voor Heren 2, hierbij zal hij bij de thuiswedstrijden ondersteuning krijgen van Bram de Jager of Sander Mulder. Tot slot wordt Boris de assistent bij de thuiswedstrijden van Heren 1. Een mooi vol pakket wat mogelijk nog verder uitgebreid gaat worden.

Als Technische Commissie realiseren we dat Boris nog redelijk onervaren is als trainer/ coach. Toch hebben we er alle vertrouwen in dat we met hem een ambitieus en leergierig volleybaldier aan de technische staf toevoegen en zien we een samenwerking voor langere tijd met plezier tegemoet.