MB3: welverdiende 2e plek!

Alhoewel de kampioen in de poule van HLB Van Daal DS MB3 al bekend was, was het op de laatste wedstrijddag toch nog spannend want door 3 teams werd er gestreden voor de 2e plek op het podium!

Zowel VCH Schijndel MB1 als Hands Up MB2 wilden ook wel net onder de nummer 1 eindigen.

Deze spannende wedstrijd werd thuis gespeeld tegen VCH Schijndel MB1. De uitwedstrijd tegen dit team was de allereerste wedstijd van onze meiden in de B en waar ze positie spel (2-4) gingen toepassen. Die wedstrijd waren alle hoofden meer bezig met “Waar moet ik gaan staan? Waar moet ik naar toe?” waardoor het volleyballend wat minder werd en punten aan dit “denk-werk” verloren gingen. Resultaat: 5 punten moesten worden achtergelaten in Schijndel, maar wel met alle sites minimaal 19 punten gescoord!

Het was zaterdag dan ook een mooie gelegenheid om te laten zien hoeveel de meiden geleerd hadden in afgelopen maanden

Dat het 2-4 systeem er inmiddels foutloos in zit lieten ze de eerste set zien: met prima spel, pass, set-up, aanval netjes uit het boekje en een goeie servicedruk werd de meiden uit Schijndel met 25-13 het eerste punt ontnomen.

Dan de tweede set….. Helaas een minder momentje. Al snel op achterstand gekomen, wat minder overtuiging in het veld. De eindspurt kwam helaas te laat voor deze set en moesten ze met 22-25 afgeven.

Gelukkig werd de spirit hervonden en met 25-15 werd de 3e set makkelijk op ons lijstje bijgeschreven.

De 4e set was van hetzelfde laken en pak en met 25-20 was de 3-1 overwinning voor de HLB Van Daal DS MB3 binnen!

Meiden, proficiat met jullie 2e plek! Echt heel knap! De eerste helft van het seizoen mochten jullie al het kampioenschap op jullie naam schrijven en meteen de tweede helft voor het eerst in de B al een podiumplek waarbij jullie slechts 1 team voor hebben moeten laten gaan. Toppers!