Volleybalkamp 2019 terugblik

Verslag Volleybalkamp 2019 Tungelroy

Eind 2017 waren we al gestart met de voorbereiding voor het kamp in 2019. We wilden een nieuwe locatie proberen. Datum geprikt en bij de scouting in Boxtel gereserveerd. Echter begin van 2019 bleek dat op die datum de scholen met ons geen rekening hadden gehouden. Net op dat moment dat wij het kamp hadden besloten zij dat er proefwerkweken gehouden zouden worden. Dus op het laatste moment werd de datum verzet en zijn we uitgeweken naar Tungelroy. Mede omdat dit een locatie is waar alles is en je een groot veld ter beschikking hebt. Uiteraard speelt de prijs mee en de gezellige open stookplaats voor het kampvuur, dachten we dat die nog aanwezig was. Alleen dit jaar mochten we hier geen gebruik van maken. Dit ivm de geluidsoverlast voor de woonomgeving.

Op vrijdag 17 mei 2019 gingen Koen en Pieter rond 15.30 uur naar de kamplocatie. Dit om te zorgen dat de volleybalvelden opgebouwd konden worden en om afspraken te maken met de eigenaar van het pand.

De kids werden vanaf 18.00 uur bij de Misse verwacht en zouden dan rond 18.30 uur vertrekken naar Tungelroy. Het thema dit jaar was Carnaval. Het hele weekend stonden de spelletjes en de bonte avond in het teken van alles wat met Carnaval te maken had.

De teamindelingen werden bekend gemaakt, gekleurde t-shirts per groep werden uitgedeeld en de auto’s ingedeeld. De drukte op de weg viel mee en de eerste jeugdleden waren rond 19.15 uur op de kampplaats.

Nadat de vrachtwagen was gearriveerd kon er direct begonnen worden met het uitladen van de spullen. De jeugdleden gingen hun luchtbedden en slaapzakken opblazen en klaarmaken voor de nacht. De kids die er al snel klaar mee waren gingen buiten nog even volleyballen.  In de tussentijd waren Maartje en Femke bezig met de voorbereiding van het eerste avondspel. Maartje en Femke hadden foto’s van de leiding in diverse stukken geknipt en de kids moesten de juiste stukjes bij elkaar zoeken. Hierna kon de puzzel gelegd worden en konden de groepjes en leiding elkaar opzoeken.  

Het was mooi droog weer de hele avond en nadat iedereen alles geregeld en klaar gemaakt had voor de nacht vertrok de hele groep voor het avondspel in het dorp. Op het plein in Tungelroy gingen Joris en Caspar zitten op een stoel. Zij hadden hun telefoon in de aanslag en de 6 groepjes met leiding werden naar 12 punten in het dorp gestuurd. Bij aankomst op zo een punt moest er een appje gestuurd worden naar Joris en Caspar en kregen ze een opdracht. Een nieuw spel met de hedendaagse techniek. Opdracht bestond uit het maken van foto’s, of een vlog met je telefoon. Deze diende dan terug gestuurd te worden naar Joris en Caspar. Zij verzamelden alles en er kwamen hele leuke creatieve antwoorden uit. Hierna rond 23.00 uur zijn we terug gewandeld naar het kamp en kon er van een lekker warm broodje frikandel genoten worden.

Ondanks dat we geen kampvuur hadden zijn we hier creatief mee omgegaan. Een groot oud olievat werd omgedoopt tot kampvuur waar kids en leiding nog even bij elkaar konden zitten.

In de loop van de avond en nacht gingen de kids en de leiding naar bed.  We misten de volgende morgen alleen 3 blikken knakworsten. Ergens is iemand bezig geweest om zijn maag te vullen want de lege blikjes zijn wel teruggevonden.

De zaterdag 18 mei 2019 zag er veelbelovend uit. Mooi weer en een klein zonnetje die in de loop van de dag als een koperen ploert aan de hemel ging staan. Het was vooral smeren en smeren om niet te verbranden. 24 graden Celsius en levend verbranden. Er is bij de kids de nodige zonnebrandcrème doorheen gegaan. Zaterdag werd er gestart met het maken van de teamfoto’s en de groepsfoto. Hierna was er door Lobke, Ilse en Lobke een volleybalspel georganiseerd op 3 velden voor alle teams. Hierdoor waren alle teams druk in de weer en konden ze lekker opwarmen.  Er werd leuk gespeeld met handdoekenvolleybal. Na afloop even wat drinken en meteen door naar het volgende spel. Een spel in het bos, voorbereid door Laura en Eefje. Nadat alle goederen verzameld waren gingen ze naar het bos. Daar werd druk gespeeld om de winst.

Na afloop liep iedereen weer terug en kon er geluncht worden, een lekker kop tomatensoep met brood en fruit. Na deze lunch kon er gestart worden met de zeskamp.  Deze was zoals de laatste jaren al bekend is georganiseerd door Pedro, Koen en Pieter. Wederom een tiental spelletjes op het veld waarbij het uiterste van de kids werd gevraagd. Spelletjes met water, denkspelletjes en behendigheid. En uiteraard een luchtkussen in de vorm van een hindernisbaan. Iedereen was kapot en moe van het gooien van sponzen, het buikschuiven en van de hindernisbaan.  

Na de 6 kamp gingen veel kids douchen en eten.  Een uitstekende BBQ met huzarensalade, sla en stokbrood. Bijna alles was op van de BBQ. Alle kids zaten vol en waren voldaan.

De groepjes gingen hierna bij elkaar zitten en gingen zich voorbereiden op de bonte avond, georganiseerd door Maud, Chrissy en Floor. Hier kwam het thema carnaval goed tot uitdrukking, maar er zat een moeilijkheidsgraad in. Van de organisatie kreeg ieder groepje een voorwerp wat in de dans of act gebruikt moest worden. Dat was toch even wat dieper nadenken hoe dit ingepast kon worden. Hierna werden stukjes voorbereid die bestonden uit dans en zang. Die avond deed iedereen zijn verkleedkleren aan en werden de stukjes opgevoerd. De jury bepaalde wie de winnaar was.

Als afsluiting was er ook nog een gastoptreden van de Snollebollekes. Kosten nog moeite waren gespaard dit kamp om deze act binnen te halen. De feeststemming zat er gelijk goed in.

Na de optredens en de prijsuitreiking werd de dag afgesloten met een kampvuur bij het olievat. Een aantal kinderen wilden toch nog wel deelnemen aan de spooktocht. Deze was uitgezet door Paul, Thom en Job. Ongeveer 23 kinderen en een stuk of 8 man begeleiding gingen naar het bos. Leeftijdsgrens om deel te nemen blijft op 11 jaar staan. Het was weer een gewoon stukje wandelen door het bos en volg het lintje. Nog steeds niets bijzonders maar ja er werd toch weer veel gegild en gekrijst. De spanning werd toch iets te veel bij sommigen.

Nadat ze allemaal weer veilig en wel terug waren werd er een afzakkertje genomen en ging iedereen naar bed.

Op zondag 19 mei 2019 was het wederom droog weer en er werd door Pepijn en Joel, in het bos een spel georganiseerd. Veel rennen, lopen en zoeken was het gevolg. Ondanks het feit dat ze al behoorlijk moe waren konden de kids toch de energie vinden om zich nogmaals volledig te geven bij dit spel.

Na de schoonmaak en het inpakken gingen iedereen in de auto’s naar de Misse in Den Dungen. Daar was de prijsuitreiking van het kamp met als winnaars team Bokkendonk kleur rood, met als leiding Paul, Laura en Pepijn.

Op het kamp werden we weer heel goed verzorgd en voorzien van een natje en droogje door Tom en Harald. Heren ook dit jaar weer bedankt voor de goede zorgen. De BBQ was wedeorm zeer geslaagd.

Verder willen we uiteraard de sponsoren nog bedanken die dit kamp weer onvergetelijk hebben gemaakt.

HLB Van Daal/DS

Safelines

Vd Heijden groente en fruit

Sportcafe de Misse

Boomkwekerij Van den Berk/ allebomen.nl

Klussenbedrijf K.Plieger

En uiteraard de rijouders en schoonmaakouders en alle leiding

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website