Dames 1 houdt 4 punten in Den Dungen

Op zaterdag 30 november speelde Dames 1 tegen Ledub Dames 2. Een nieuw team in de competitie. Dames 1 stond op dat moment twee plekken onder Ledub, dus het was zaak om te winnen voor Dames 1.

 

Er was die week goed getraind en na de mindere wedstrijd twee weken eerder tegen Volley Meerkerk (3-1 verlies), was Dames 1 gebrand op de revanche.

De eerste set werd begonnen met Bieke Kooijmans, Maartje van Haren, Maaike Pels, Salina Nijkamp, Hannah van Lith, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Dames 1 begon de eerste set goed. Met veel service druk en goede aanvallen werd er vanaf het eerste moment duidelijk dat Dames 1 hier kwam om te winnen. De blokkering hing goed en beide middenblokkeerders wisten op die manier hun punten te pakken. Dames 1 wist de eerste set met 25-13 te winnen.

De tweede set kwam Ledub beter in het spel. De service werd beter en de passing van Dames 1 kwam onder druk te staan. Hierdoor werd het moeilijker om te verdelen. Het lukte Bieke Kooijmans echter goed om de blokkering van Ledub het bos in te sturen. Vooral de afstemming tussen Maartje van Haren en Bieke liep erg goed. Ledub bleef echter steeds een paar puntjes voor staan. Een mooi (en hard) kill block van Marit Keuning en een goede servicebeurt van Maaike Pels brachten HLB op voorsprong. En Dames 1 sloot de set winnend af, 27-25.

De altijd lastige derde set, bleek inderdaad lastig te zijn. Dames 1 kreeg het niet voor elkaar om het eigen spel te spelen. En de druk van Ledub nam verder toe. Dames 1 knokte voor alle ballen, maar het mocht niet baten. De derde set werd met 21-25 verloren.

Dames 1 moest de vierde set pakken om zo een vijfde set te voorkomen. Ledub begon deze set met het binnenslaan van het eerste punt. Maar daarna was het Dames 1 die aan zet was. Het spel begon meer op het spel van de eerste set te lijken. Een goede dubbele wissel bracht weer drie aanvallers aan het net, die allemaal graag wilden scoren. Dames 1 wist het spel vast te houden tot het eind en met 25-19 was de vierde set binnen.

Een mooie 3-1 overwinning voor Dames 1 en Ledub kon worden ingehaald op de standenlijst. Deze week zal weer hard getraind moeten worden om Next Volley Dordrecht Dames 1 het vuur aan de schenen te leggen. Next Volley staat momenteel 2e, waar Dames 1 op de 7de plek staat. Het is dus zaak dat Dames 1 volle bak gaat knallen om punten mee terug naar Den Dungen te kunnen nemen.

Dus mocht u dat weekend klaar zijn met alle Sinterklaas vieringen. Dames 1 speelt om 19.00 uur in sporthal De Dijk in Dordrecht.

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website