Dames 1 pakt alle punten

Op zaterdag 26 oktober stond voor Dames 1 de wedstrijd tegen Odi Dames 1 op het programma. En na 4 sets wisten de dames uit Den Dungen alle punten mee terug te nemen. 

Na een week goed getraind te hebben, vertrok Dames 1 met goede moed naar Oost-West en Middelbeers voor de wedstrijd tegen Odi. 

In de eerste set werd gestart met Bieke Kooijmans, Maaike Pels, Hannah van Lith, Iris Verhoeven, Salina Nijkamp, Marit Keuning en Zoë Ücerler. Dames 1 nam direct het voortouw door middel van een goede servicedruk. Het lukte Dames 1 helaas niet om die voorsprong de hele set vol te houden. Odi kwam steeds opnieuw dichterbij en Dames 1 moest dan weer gas bij geven om uit te lopen. Gelukkig scoorden zowel Salina Nijkamp en Iris Verhoeven de nodige punten en kon op die manier Dames 1 aan het einde van de set als eerste de 25 bereiken, 21-25. 

Het begin van de tweede set ging gelijk op. Maar het was opnieuw goede servicedruk die ervoor zorgde dat het eerste gat door Dames 1 geslagen werd. Ditmaal ging Dames 1 iets securder om met de voorsprong en bleef er een verschil van een aantal punten. Aan het net kon Bieke Kooijmans de balen goed verdelen, en de aanvallers deden hun werk met het scoren van de punten. De dubbele wissel werd toegepast en Yanniek Vos en Maartje van Haren kwamen het veld in. Het leek daarna alsof er spanning in het team kwam en Odi kon terugkomen tot 2 punten. Er onstonden lange rally's, waarin beide teams de bal van de grond haalden. Dames 1 wist boven de 20 de goede keuzes te maken en pakte de tweede set met 21-25. 

In de derde set begon Dames 1 onnauwkeurig. Er werden veel eigen fouten gemaakt en er leek een spanning in het team te zitten die er daarvoor nog niet zat. Odi kon naar hartelust de punten maken en Dames 1 liep achter de feiten aan. Maartje van Haren en Medi Goossens kwam het veld in. En de knop werd omgedraaid. Beide speelsters kon met mak, zo leek het, de ballen op de grond krijgen. Waarbij Medi Goossens het voor elkaar kreeg om alle ballen die ze aanviel direct te scoren. Dames 1 kwam terug in de wedstrijd en langzaam werd het verschil verkleind. Bij de stand van 19-19 gaf Dames 1 nog één keer gas en werd de set met 20-25 gewonnen. 

Dames 1 was gewaarschuwd door de laatste set en de speelsters wisten dat iedereen volle bak moest gaan, om te voorkomen dat ze weer achter de feiten aanliepen. Vanaf het begin van de vierde set werd er hard gewerkt. Medi Goossens en Salina Nijkamp zorgden als passer lopers voor de nodige punten. Yanniek Vos kwam er als spelverdeelster in en wist iedereen goed de bedienen. Als mooie afsluiter maakte zij het laatste punt met een goed geplaatste doortik bal, 16-25.

Een verdiende overwinning en vijf punten mee terug naar Den Dungen. Volgende week staat de wedstrijd tegen Spivo Dames 1 op het programma. Dit is altijd een spannende wedstrijd, waarin beide teams vol voor de winst gaan. Dus kom allemaal op 2 november naar de Misse en zorg dat je om 17.00 klaar zit voor dit spektakel. De avond zal, na de wedstrijd van Heren 1, afgesloten worden met een feest in de kantine. Des te meer reden om te blijven hangen!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website