HLB van Daal Dames 1 verliest van een goede servicedruk

Op zaterdag 12 oktober speelde HLB van Daal Dames 1 tegen Somas Activia Dames 2. Dames 1 begon goed aan de wedstrijd, echter werd de servicedruk HLB fataal en werd de wedstrijd met 4-0 verloren.

 

 

Omdat Zoë Ücerler niet aanwezig was, werd de vervanging gevonden in de vorm van Maud van de Heuvel. Zij heeft afgelopen week meegetraind als libero en maakte zaterdag haar debuut in de tweede divisie.

De eerste set werd gestart met Bieke Kooijmans, Maaike Pels, Karin Broeren, Maartje van Haren, Salina Nijkamp, Marit Keuning en Maud van de Heuvel. De start van de eerste set was goed en Dames 1 maakte zelf de punten. Echter veranderde dit halverwege de set. Een goede servicedruk van Somas zorgde voor een ontregeling van de pass. Dames 1 kwam er niet meer uit en Somas won de eerste set met 21-25

In de tweede set bleven dezelfde zeven staan. Helaas was het opnieuw Somas dat de voorsprong nam met een goede service. Waar servicedruk normaal een goed wapen van Dames 1 is, viel deze nu helemaal weg. Hierdoor kon Dames 1 niet de goede druk neerzetten en kon Somas haar eigen spel spelen. De tweede set werd met 17-25 verloren. 

De derde set was helaas niet heel anders dan de vorige sets. Het was opnieuw Somas dat de leiding pakte en HLB moest volgen. Halverwege de set kwam de dubbele wissel erin in de vorm van Yanniek Vos en Iris Verhoeven. Een goede serviceserie van Yanniek bracht het geloof terug in het team. Ook Iris pakte een aantal goede punten mee. Helaas was het opnieuw Somas die aan het langste eind trok, 19-25 

De vierde set was niet beter en hoewel er hard gewerkt werd voor alle punten, breidde de voorsprong van Somas uit. HLB verloor ook deze set met 19-25 

Al met al geen goede wedstrijd voor Dames 1. Al waren er wel wat mooie dingen. Veel complimenten naar Maud van de Heuvel die Dames 1 kwam versterken als libero, waar ze in haar eigen team spelverdeelster is. Maud bedankt dat je mee wilde doen en je hebt het fantastisch gedaan!

 Dames 1 gaat de komende twee weken hard werken om de leerpunten van afgelopen wedstrijd te verbeteren. De volgende wedstrijd is op zaterdag 26 oktober tegen ODI Dames 1 in Oost West en Middelbeers. Kom allen kijken!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website