Heren 2 maakt hun debuut op 1ste divisie niveau

Zoals de titel al doet vermoeden zal HLB Van Daal/DS Heren 2 komend seizoen voor de eerste keer in de clubgeschiedenis op 1ste divisie niveau actief zijn. Omdat dit team 2 seizoenen geleden nog twee niveaus lager actief was zijn we erg benieuwd of we net als vorig seizoen voor de nodige verrassingen kunnen zorgen.

Afscheid
Omdat HLB Van Daal/DS het streven heeft om ieder seizoen een eigen jeugdspeler de stap van Heren 2 naar Heren 1 te laten maken beginnen we bij een speler van wie we afscheid hebben moeten nemen. Max Donker zal in de voetsporen van Job Groenendaal, Joël Kling, Maarten Bartels en Tom Koops treden en gaat volgend seizoen zijn kunsten op Topdivisie niveau vertonen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ook daar zijn mannetje kan staan. Daarnaast nemen we afscheid van Robbert Koops als trainer/coach. Robbert heeft ervoor gekozen om de overstap te maken naar de dameslijn alwaar hij oa. het jeugdige 3de damesteam onder zijn hoede zal nemen. We wensen Max en Robbert en de teams waar zij bij actief zullen zijn komend seizoen alle succes en veel plezier toe.

Nieuwe selectie
Dan nu het team waarmee we ons debuutjaar in gaan: 

  • De spelverdeling zal net als vorig seizoen worden verzorgd door Lars Smits (29) en Mees de Jager (17). Met deze twee spelers hebben we een mooie mix van ervaring en jeugdig elan in huis. Tevens zijn het twee spelverdelers die elkaar aanvullen waardoor we kunnen switchen in speelstijl en kunnen kiezen voor waar de wedstrijd op dat moment om vraagt.

  • Op het midden treffen we ook 2 bekende gezichten en één nieuweling aan. De bekende gezichten zijn Armand Megens (31) en Dirk van de Ven (25). Beide spelers hebben aangetoond makkelijk mee te kunnen in de 2de divisie en hoger. De eerste nieuwkomer van het team is Arne van den Bos (19). Hij is afkomstig van Pegasus Heren 1 maar is, omdat hij afgelopen seizoen al 1x in de week bij HLB Van Daal/DS mee trainde, geen onbekende voor ons. Tijdens deze trainingen heeft hij ons ervan overtuigd op de korte en langere termijn van meerwaarde te kunnen zijn voor HLB Van Daal/DS. Met deze 3 spelers hebben we een middenas staan die ook op 1ste divisieniveau goed uit de voeten moet kunnen.

  • De passer-loper positie is ook een mix van oud en nieuw. Laten we beginnen bij Sven Smits (31). Dit is een ervaren speler die in het verleden actief is geweest bij Heren 1. Toen Sven de stap terug naar Heren 2 maakte deed hij dit met als doel om jeugd te begeleiden in hun ontwikkeling. Gezien hetgeen we de afgelopen seizoenen bereikt hebben kunnen we zeggen dat dit goed gaat zonder dat zijn eigen spel daaronder lijdt. Sven blijft een stabiele factor in de pass en aan het net. Nog zo’n stabiele factor is Joost Voets (33). Joost is niet de grootste van het team en moet het voornamelijk hebben van slim spel. Gelukkig heeft ook Joost de nodige ervaring opgedaan bij het eerste team waardoor hij optimaal gebruik kan maken van de mogelijkheden die hij krijgt. De derde passer-loper is een nieuw gezicht binnen het team en de vereniging, te weten Axel van Baars (16). Axel is de benjamin van het team en voor hem staat komend seizoen, net als voor iedere jeugdspeler, in het teken van ontwikkeling. Op basis van hetgeen Axel in de trainingen aan het einde van afgelopen seizoen heeft laten zien hebben we er alle vertrouwen in dat dit wel eens sneller kan gaan dan menigeen verwacht. 

  • Op de diagonaal positie beschikken we ook komend seizoen weer over Jeroen Gollenbeek (24). Met zijn geslepen spel en bekeken balletjes gaat hij ook op 1ste divisie niveau menig tegenstander het gevoel geven dat er meer in had gezeten. Helaas voor hun blijkt dit keer op keer niet het geval te zijn en zijn de punten voor ons. Jeroen wordt op deze positie vergezeld door Pepijn Kooijmans (19). Wanneer er behoefte is aan hoogte en brute kracht dan kunnen we een beroep op Pepijn doen. Ook hij zal menig tegenstander het gevoel geven dat er meer in had gezeten alleen moeten ze dan wel 10 cm hoger gaan springen. Mooie bijkomstigheid is dat wanneer er behoefte is aan hoogte en power aan de andere buitenkant Pepijn ook als passer-loper zijn mannetje kan staan.

  • Tot slot de libero’s van het team. Ja jullie lezen het goed, dit is meervoud. HLB Van Daal/DS Heren 2 zal komend seizoen met 2 libero’s ten strijde trekken. Allereerst doen we dit met Rob Meussen (29). Rob verdedigde ook afgelopen seizoen het achterveld van Heren 2 en deed dit op een dusdanige manier dat we PD wisten af te dwingen. Hij wordt vergezeld door een speler die ook vorig seizoen waar mogelijk deel uitmaakte van het team, Luca Donkers (17). Dit betekend dat Luca de overstap maakt van Heren 4 naar Heren 2 en nu vol voor de libero positie gaat. Dit zal resulteren in een mooie strijd om de libero positie, iets waar beide spelers alleen maar beter van zullen worden.

Kader
Het team zal komend seizoen onder de bezielende leiding van Boris van Rossem staan. Ondanks dat Boris nog relatief onervaren is als hoofdcoach op dit niveau weten we zeker dat dit geen probleem zal worden. Hij kan putten op zijn enorme ervaring als actieve volleyballer in Nederland en België en zal waar gewenst begeleid worden door Sander Mulder en Bram de Jager. 

Jeugd heeft de toekomst
Degene die HLB Van Daal/DS een beetje heeft gevolgd weet dat we regelmatig met zeer jeugdige spelers ten strijde trekken. Ook dit seizoen is Heren 2 weer een mooie mix van oud en nieuw en met een gemiddelde leeftijd van net iets boven de 24 hebben we een team waar we op verder kunnen bouwen. De uiteindelijke stand op de ranglijst zal daarom ook geen doel op zich zijn, komend seizoen zal voornamelijk in het teken staan van de verdere ontwikkeling van het team en de spelers die hierin zullen gaan uitkomen.

Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Laat het volleybalseizoen 2019-2020 maar beginnen!

HLB Together We Make It Happen v1

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website