Wedstrijdverslag VCN HS 1 – HLB Van Daal/DS H1

 Na een intensieve voorbereiding mocht het team van coach Sander Mulder zaterdag aantreden voor de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander was VCN HS 1, zeker geen onbekende voor HLB. De twee teams maakten het elkaar vorig seizoen lastig in de competitie en troffen elkaar ook in de voorbereiding. Vorig seizoen slaagden de mannen van HLB er niet in om de punten mee te nemen uit Capelle aan den IJssel. Gaat het de nieuwe selectie van heren 1 wel lukken om de punten mee te nemen naar Brabant?

Zoals u eerder kon lezen op de site zijn er een aantal wijzigingen in de selectie van HLB. Hierdoor lag het accent in de voorbereiding vooral op afstemming, communicatie en het wennen aan elkaar. Ook aan de fysieke gesteldheid werd hard gewerkt. Het team is naast de baltrainingen twee keer per week te vinden in thelocalGym in Sint-Michielsgestel. Dit fysieke programma moet over een aantal weken zijn vruchten af gaan werpen. Door de wijzigingen binnen het team was het afwachten hoe het team deze eerste wedstrijd uit de startblokken zou komen.  

De mannen die de eerste set het veld in werden gestuurd waren Jesse, Steijn, Bas, Dursley, Max en Lars. VCN begon erg sterk aan de wedstrijd en de passlijn van HLB werd meteen onder druk gezet. Dit zorgde ervoor dat HLB al vrij snel tegen een ruime achterstand aan keek. HLB speelde erg gespannen en was zoekende naar het eigen spel. Dit had als gevolg dat de eerst set met duidelijke cijfers werd gewonnen door VCN.  

Gelukkig wordt er in het volleybal een best of 5 gespeeld waardoor er nog genoeg kansen waren om de wedstrijd in het voordeel van HLB te beslissen. Het vertoonde spel werd iets beter maar de mannen van HLB slaagden er nog niet in om de tegenstander echt onder druk te zetten. Daarom werd er ingegrepen vanaf de kant met een dubbele wissel. Joël kwam in het veld als spelverdeler en Tomasz maakte zijn internationale debuut als diagonaal. Deze wissel zorgde voor meer energie in het veld en een aantal mooie punten. Helaas was het niet genoeg om het tij te keren en ook de tweede set ging naar het team uit Capelle.

In de derde set bleven de wissels staan. Na de dubbele wissel was ook aanwinst Rens Frielink binnen de lijnen gekomen om zijn officiële debuut te maken in het shirt van HLB. Dit zorgde voor meer stabiliteit in de pass. Hierdoor konden de aanvallers beter gevonden worden en ging het beter draaien aan de kant van de Dungense mannen. Heren 1 kon deze set naar zich toetrekken en bracht de spanning terug in de wedstrijd.

Opdracht voor de mannen van HLB om dit goede spel door te trekken naar de laatste set. VCN had de zaken weer goed op orde en wist al snel enkele punten uit te lopen. HLB kwam er niet meer aan te pas en kon geen aanspraak maken op winst in deze vierde set. De set ging verloren waardoor de wedstrijd met 3-1 gewonnen werd door VCN. Een moeizame start van het seizoen dus voor HLB.

Het was een wedstrijd met pieken en dalen waarin ook zeker mooie dingen te zien waren. Deze week wordt er weer hard getraind zodat de mannen van HLB zaterdag in eigen huis op jacht kan naar de eerste punten van het seizoen. Tegenstander van zaterdag is SV Dynamo heren 2 uit Apeldoorn. We zien jullie graag allemaal om 20.00 uur in de Misse voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tot dan!

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website