De club bereikt doelgroepen

Een overzicht van de statistiek achter de kanalen en (social) media waarmee we onze doelgroepen bereiken.

(situatie van september 2018) 

Leden aantal

Onze club heeft bijna 300 leden, drie kwart daarvan ongeveer zijn meisjes en dames, een kwart jongens en heren. Zeker de helft is jeugd tot 18 jaar. Daarnaast hebben we ongeveer 100 sponsors, en zo'n 90 actieve vrijwilligers.

Topdivisiewedstrijden

Trouwe bezoekers zijn er ongeveer 150, die zijn er altijd wel. Totaal bezoekeraantal varieert van 250 tot wel 400 toeschouwers bij hele spannende wedstrijden, dat past nauwelijks in onze sporthal..

Website

Elke dag wel zo'n 150 - 250 bezoekers. Bij belangrijk nieuws (nieuwe teamindeling bijvoorbeeld) loopt dat op tot 750 bezoekers per dag!

bezoek website

Nieuwsbrief

De mailinglijst heeft ruim 665 e-mail adressen. Ongeveer elke week (voor iedere thuiswedstrijd van Dames 1 en/of Heren 1 en bij speciale gelegenheden en ondernemersnieuws) versturen we de nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt goed gelezen: Open-rate van ruim 40% en een Click-rate van rond de 10%!!

nieuwsbrief hlbds2

Facebook

We hebben Facebookpagina's voor:

Op de facebookpagina van de club hebben we 435 volgers. Een bericht heeft meestal een bereik van zo'n 900 mensen. Bij echt gaaf nieuws loopt dat op tot een bereik van 8000 mensen via delen etc. Er wordt zeer actief gebruik van gemaakt, en gereageerd etc.

Twitter

Heren 1 heeft een Twitteraccount, dat wordt vooral gebruikt tijdens de wedstrijden, om tussenstanden door te geven.

De nieuwsbrief en artikelen op de website worden automatisch door-gepost op de Facebookpagina van de club.

Instagram

Heren 1, en verschillende andere teams hebben Instagram-accounts. De club (nog) niet. Er zijn wel plannen voor.

YouTube

We hebben een Youtube-kanaal voor de LIVE-streams van de wedstrijden. Komend seizoen gaan we alle thuis- en uitwedstrijden LIVE-streamen op professionele wijze (en met gelegenheid om te adverteren met slides en/of TV-commercials!!)

Radio

Af en toe laten we ons interviewen door Omroep Brabant, bijvoorbeeld bij Jouw Brabant, Jouw Keuze. Ook Lokaal 7 volgt onze club op de voet. Elke zaterdagochtend wordt een speler van Heren 1 geinterviewd, of we ontbijten in de studio.

Volleybal nieuws (landelijk)

De club is vriend van de Volleybalkrant. Op hun veelgelezen volleybalnieuws-website wordt wekelijks nieuws geplaatst over alle gespeelde topdivisiewedstrijden.

Lokale en regionale kranten

Elk weekend is er contact tussen een redacteur van Brabants Dagblad en de coach(es) van de vaandelteams. Elke maandag staat er een klein wedstrijdverslag in de sportkatern van Brabants Dagblad. Regelmatig staat de club in Brabants Dagblad met een interview. Verder onderhouden we uitstekende contacten met lokale en regionale kranten en huis-aan-huis-kranten, zoals De Brug, waardoor we daar ook regelmatig in terug te vinden zijn, zeker ook het nieuws van de club en andere teams van onze club.

 

 

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website