hlb van daal ds logo 400px 1

Na een lange rit met de bus van onze trouwe sponsor Minkels, komen we in een mooie nieuwe sporthal in Rijswijk aan met het doel om het niveau van vorige week tegen Peelpush te hervatten. We hebben erg veel zin om te laten zien wat we kunnen tegen het team dat op dat moment bovenaan de ranglijst staat met zes punten.

We beginnen de wedstrijd met Joel als spelverdeler, Pepijn op de diagonaal, Daan als libero, Sven en Axel als passer-lopers en Dirk en Martijn op het midden. Net als vorige week komen we flitsend uit de startblokken met een goede servicedruk, waardoor Inter Rijswijk vaak moet forceren en veel fouten maakt. De pass ligt goed en we zien vooral Dirk uitblinken op het midden met een aantal mooie aanvallen. Rijswijk herpakt zich enigszins, maar door een aantal goede servicebeurten winnen de set uiteindelijk met een ruime marge, 16-25.

Het verloop van de tweede set lijkt erg op de eerste set. We beginnen goed en forceren veel fouten aan de kant van onze tegenstander. Toch zien we dat Rijswijk steeds meer vechtlust begint te tonen en onze service beter onder controle krijgt. De set gaat gelijk op, maar mede door de energie die het publiek en de wisselspelers brengen, ziet het er boven de 20 naar uit we de set gaan winnen. Ondanks twee servicefouten op setpoint en het feit dat Rijswijk nog een setpunt krijgt, weten we ons hoofd koel te houden en trekken we aan het langste eind. 26-28 winst.

Bij aanvang van de derde set begint Inter Rijswijk met een andere passer-loper. Hij blijkt zowel serverend als aanvallend veel druk uit te kunnen oefenen. Daarnaast zien we duidelijk minder energie in ons eigen spel. We maken zelf erg veel fouten, waardoor we vrijwel de gehele set achter de feiten aanlopen. We verliezen de set uiteindelijk met 25-22.

De derde set bleek een omkeerpunt in de wedstrijd te zijn. We kunnen ons energieke en stabiele spel van de eerste twee sets niet terugvinden en zien mede door een mindere pass onze foutenlast in de aanval oplopen. Naarmate de vierde set vordert zien we een ruime achterstand ontstaan. Wissels op passer-loper (Niki voor Sven) en diagonaal (Jeroen voor Pepijn) positie die coach Johan doorvoert kunnen het tij niet meer keren en we verliezen de set ruimschoots met 25-15.

Bij aanvang van de vijfde set beginnen we weer met het team dat de wedstrijd gestart is. Helaas zien we ook in deze beslissende set dat het lastig is om ons niveau terug te vinden. Het thuispubliek gaat helemaal achter Rijswijk staan. Ondanks een aantal mooie acties lopen we de gehele set achter Rijswijk aan en verliezen we uiteindelijk met 15-11. Een enorme domper gezien het er na de eerste twee sets uitzag dat we wel eens met drie punten naar huis konden gaan. Helaas is het er maar één geworden.

Volgende week spelen we weer in de Misse tegen Axell Claims / Sovoco. We hopen net zoals vorige week veel publiek te mogen ontvangen zodat we er weer een volleybalfeestje van kunnen maken. Tot dan!

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website