hlb van daal ds logo 400px 1

 

Ten opzichte van vorig jaar zijn er enkele veranderingen geweest in het team. Als spelverdeler is Bieke Kooijmans gebleven en Yanniek Vos uit Dames 2. Als passer-lopers zijn Sara Voskuilen en Janne Koops nieuw in het team, Salina Nijkamp en Medi Goossens zijn gebleven op die positie. Als middens zijn Karen Broeren, Hannah van Lith en Marit Keuning gebleven. Zoë Ücerler is de libero en haalt nog steeds de balen van de grond. Maartje van Haren en nieuwe diagnonaal Janneke de Greef. 

De eerste wedstrijd was het team nog niet compleet, vanwege corona, desondanks werd er hard gewerkt en kon een 4-0 winst uit Budel worden meegenomen. 

De tweede wedstrijd van het seizoen had een thuiswedstrijd tegen Odi moeten zijn. Helaas moest voor die wedstrijd een groot deel van het team in quarantaine en lukte het niet om de wedstrijd te spelen. 

De derde wedstrijd had tegen VC Volt moeten zijn, echter hadden zij dit keer corona problemen. 

Daarom werd het heft in eigen hand genomen. Dames 1 nam contact op met Odi (wiens wedstrijd ook niet doorging) en binnen een dag was de wedstrijd geregeld. Daarom stond om 17.00 heel Dames 1 in Oost-West en Middelbeers, aangevoerd door Lily Vercruijsse (die tijdelijk de rol van coach op zich neemt). 

De wedstrijd werd gekenmerkt door een wisselend niveau aan de kant van HLB. Er werd gestart met Bieke, Janne, Hannah, Maartje, Sara, Marit en Zoë. De pass lag goed en ook aan het net werden de balletjes lekker afgemaakt. De service was echter erg wisselend en (te) vaak fout. De eerste set werd echter overtuigend gewonnen met 18-25. 

De tweede set werd gestart met dezelfde 7 en de eerste punten konden direct op het bord worden gezet. Helaas viel de servicedruk opnieuw weg en Odi kon terugkomen in de wedstrijd. Karen Broeren kwam erin voor Hannah van Lith en pakte direct een aantal mooie punten mee. Dames 1 wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken en won de tweede set met 23-25. 

De derde set kwam Janneke als dia in het veld en Salina als passer-loper. Dames 1 leek wat minder scherp aan de set te beginnen, waardoor Odi kon uitlopen. De dubbele wissel werd toegepast en Janne (sv) en Maartje (dia) kwam het veld in. Punt voor punt, mede door de service van Marit, kwam HLB weer langszij. Aan het net zorgde Hannah en Sara ervoor dat de ballen de grond in werden geslagen. Dames 1 knokte verder en wist ook de derde set te winnen, 22-25. 

De vierde set begon goed aan de kant van HLB, helaas zakte het niveau een stukje weg. Er werden te veel eigen fouten gemaakt en halverwege de set kon Odi van een achterstand van 5 punten weer terug komen in de wedstrijd. Nu was het de 14-jarige (!) Janne die aan het net het team meenam en de ballen de grond in joeg. Boven de 20 werd het nog even spannend toen Odi 24-24 maakte. Maar met 2 harde knallen van Sara werd de wedstrijd beslist. 

De tweede 4-0 overwinning en daarmee 10 punten voor Dames 1. 
Volgende week staat de wedstrijd tegen Spivo Dames 1 op het programma. Altijd spannende en leuke wedstrijden.
Helaas mag er geen publiek komen naar de Misse, maar wees niet getreurd. Dames 1 probeert de wedstrijden via Instagram te laten zien. 
Dus hou hlb.dames1 in de gaten voor de informatie over aankomende zaterdag. 

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website