hlb van daal ds logo 400px 1

Bijna 6 maanden na de laatste competitiewedstrijd was het zaterdag eindelijk tijd voor het eerste officiële duel van seizoen 20/21. Met een sterk gewijzigde selectie treedt Heren 1 deze jaargang aan in de nu al befaamde “Topdivisie B”, waar fatsoenlijke ruimte rondom het veld, lijnrechters en arbitrage met goed zicht op de lijnen eerder een luxe zijn dan de standaard. HLB beleefde diens ouverture in sporthal de Kruisboog in Houten, waar een verhit duel werd uitgevochten met de reserves van Taurus.

Welja, reserves is wellicht het verkeerde woord. Het leeuwendeel van de ‘reserves’ had met gemak de vader kunnen zijn van spelers uit de eerste selectie in Houten. Tegen deze enorme hoeveelheid aan (inter)nationale ervaring werd in de eerste set gestart met Arne van den Bos, Jeroen Rijken, Wouter Timmermans, Max Donker, Sven Smits, Steijn van den Bos en Jesse Kling. Deze line-up luidde niet alleen de officiële rentree van Smits in als speler van het vaandelteam maar betekende tevens dat er voor het eerst sinds Tom & Sjuul Zeekaf in het verleden weer 2 broers samen het veld betraden.

HLB van Daal/DS startte onwennig aan de eerste set, moest duidelijk wennen aan het gebrek aan ruimte rondom het veld en maakte onnodig veel (slordigheids)foutjes. Vanaf het middendeel van de set begon het echter te draaien en liet de selectie zien waar zij de afgelopen weken hard aan gewerkt hebben. Een inhaalsprint werd succesvol ingezet waarna de stand op 20-20 gelijk werd getrokken. Helaas bleek het uitzicht op setwinst wel erg spannend, want de eerste set werd daarna onnodig weggegeven met 21-25.

In de daaropvolgende sets 2 & 3 liet Heren 1 het niveau zien waar zij de komende weken stabiel naartoe willen groeien. Vanuit een stabiele opbouw in de passing werd er een snel aanvalsspel uitgezet door spelverdeler Kling. Snelle combinaties op de flanken met Donker en diagonaal Van den Bos zorgden voor stevige aanvalsdruk terwijl de middenas met Rijken en Van den Bos (die andere) met regelmaat blokkerend tot scoren kwam. Verdedigend werk werd goed verricht door libero Timmermans en Smits zorgde naast scorend vermogen voor de nodige rust in de opbouw. Beide sets werden overtuigend gewonnen met 25-15 & 25-16.

Gedurende het verloop van set 4 verslapte de focus bij de Dungense mannen. Waar bij HLB van Daal/DS de servicedruk wegviel voerde de tegenstander deze juist op, waardoor Heren 1 tegen het eind van set 4 niet langer in staat was de opbouw te verzorgen zoals dat hiervoor zo uitstekend verliep. Het inbrengen van passerloper Bouten voor Smits zorgde voor een opleving in de aanval maar helaas bracht het niet de winst waar zo hard voor gestreden werd. Het setverlies met 22-25 bleek een mentale klap voor de Dungenaren, want in set 5 werd na een gelijk opgaande start verloren met 9-15.

Ondanks de teleurstelling overheerst er na afloop van de wedstrijd tevredenheid bij coach Sander Mulder. HLB van Daal/DS houdt 1 punt over aan een taaie uitwedstrijd en kan met vertrouwen uitzien naar de thuiswedstrijd komende week tegen het studentikoze USV Protos. Naar verwachting is passerloper Samardzic weer inzetbaar, waarbij selectie bijna volledig inzetbaar zal zijn. Enkel (het was toch knie?) het herstel van Vergeest zal nog langer op zich laten wachten. Helaas is er geen publiek welkom in de sporthal (wel in de kantine!) maar er zal voor onze trouwe aanhang een livestream verzorgd worden via ons YouTube kanaal.

HLB Together We Make It Happen v1

Nieuwsartikelen van HLB/DS

Sponsoren

Voor ambitie op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website