Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Heren vierde seizoen in Topdivisie en Dames in de tweede divisie!

 

Volleybalvereniging
HLB Van Daal/DS

... waar sport en sfeer samenkomen ...

Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Het laatste nieuws

HLB Van Daal/DS – Hands-Up Jongens A bereikt de Bekerfinale

Vandaag (zondag 11 maart) stond de halve finale voor de beker op het programma. Het team bestaande uit Casper, Joep, Joris, Kevin, Luca, Mees, Stijn, Thuur en Tom mocht het in Panningen opnemen tegen Volley Tilburg Jongens A. Bij winst zouden we ons sinds enkele seizoenen weer eens plaatsen voor de Bekerfinale Regio Zuid die op 12 mei in Capelle aan den IJssel gespeeld gaat worden. Gezien de smalle selectie die we tot onze beschikking hebben een prestatie van formaat.

Bij binnenkomst in de zaal leek het wel of heel Tilburg was uitgelopen. Naast het Jongens A team waar wij het tegen mochten opnemen waren ook Jongens B, C en Meisjes A van Volley Tilburg van de partij. Een mooie prestatie van deze vereniging maar het was aan ons om ervoor te zorgen dat de groepsfoto die ze vooraf met al deze teams maakte de laatste van dit bekertoernooi zou worden.

Tijdens de voorbespreking was er weinig nieuws te vertellen. Omdat we ook in de kwartfinales al tegen dit team hadden gespeeld was het alleen een kwestie van herinneringen ophalen. Het aanvalsplan dat we destijds hadden bedacht werkte goed en zou ook nu weer tot een goed resultaat moeten leiden. Als wij alle opdrachten goed zouden uitvoeren moest de finale haalbaar zijn.

Set 1
We begonnen de wedstrijd in het door ons eerder toegepaste 1-middenmannen-systeem. De basis bestond uit Joep, Luca, Mees, Stijn, Thuur en Tom. Omdat we dit systeem niet wekelijks spelen nam Joris de rol weer op zich om met behulp van de opstellingskaarten iedereen continu op zijn plek te zetten. Ondanks deze hulp speelde we onwennig. Tel daarbij te veel service fouten (9) en persoonlijke slordigheden bij op en je kunt het resultaat al wel voorspelen: 17-25 en dus 1-0 voor Volley Tilburg.

Set 2
Het verhaaltje bij aanvang van deze set was kort maar krachtig. Tilburg had deze set niet gewonnen, wij hadden hem verloren. Als we de service fouten tot een minimum zouden beperken en de net niet ballen net wel zouden hebben dan was er nog van alles mogelijk. De basis, die in eerdere rondes had aangetoond deze opdrachten uit te kunnen voeren, mocht blijven staan en aantonen dat de eerste set een slordigheidfoutje was. We begonnen set veel beter en gedurende de set ging het niveau omhoog. Tilburg bleef zich kranig weren maar het aanvalsplan bleek te werken. Op de belangrijke momenten wisten wij het hoofd koel te houden en werd er “zakelijk” volleybal gespeeld. Het ging nu even niet om shinen maar om terug in de wedstrijd komen. Dat lukte en we wonnen deze set dan ook met 25-19.

Set 3
Het gevoel was goed toen we aan set 3 begonnen. Helaas bleek al snel dat we het niveau van set 2 niet konden vasthouden en dat Tilburg een tandje kon bijschakelen. We wisten niet onder de druk uit te komen en het werd steeds stiller aan onze kant van het net. Zo stil dat het noodzakelijk was om een time-out te nemen en de jongens hierop te wijzen. Er werd eigenlijk maar 1 simpele opdracht meegeven: Communiceer met elkaar en “JIJ” roepen wilden we deze set niet meer horen. Iedereen ging voor iedere bal waar hij bij kon en stelde hiermee de andere in staat om te scoren. Dit lukte goed en op het einde van deze set wisten we het verzet van Tilburg te breken. Resultaat: 25-23 en een 2-1 voorsprong.

Set 4
Omdat het wel duidelijk was dat we Tilburg niet mochten onderschatten bleef de basis staan. Ze kregen wel de opdracht mee om de druk erop te houden er ervoor te zorgen dat alle meegereisde spelers vandaag ook in actie zouden kunnen komen. Bij aanvang van de set bleken ze deze opdracht serieus te nemen en  Tilburg werd direct onder druk gezet. De service ging steeds beter lopen en de ballen die wel terugkwamen naar onze kant van het net werden alsnog vakkundig gescoord. Halverwege de set keken we tegen een mooie voorsprong aan waardoor de wisselspelers konden worden ingewisseld. Casper was de eerste die de plek van Joep overnam. Hij deed dit met een goede service en aantal knappe verdedigingsacties. Daarna was het de beurt aan Kevin om de plek van Stijn in te nemen. Hij kreeg de opdracht mee om zich te focussen op de blokkade en voerde deze goed uit. Vervolgens was er kort overleg met onze inmiddels assistent coach/vaste opstellingskaarten houder, Joris. Ondanks dat hij aangaf dat winnen het belangrijkste voor hem was werd toch besloten ook hem nog binnen de lijnen te brengen. Wat we al verwachte gebeurde, ook hij deed precies wat we hem vroegen. Hij leverde een goede service af en coachte ook binnen de lijnen zijn teamgenoten door duidelijk aan te geven dat de laatste aanval van Tilburg uit ging. Hierdoor kwam de stand 25-16 op het scorebord te staan en wonnen we de wedstrijd dus met 3-1.

De finale
Na een kort vreugde dansje en het in ontvangst nemen van de felicitaties van het meegereisde publiek werd de tegenstander in de finale bekend. We mogen het dan opnemen tegen rapapa rapapa: Sliedrecht Jongens A. Het is natuurlijk geen verrassing dat zij in de finale staan en het is wel duidelijk dat zij de favoriet zijn. Toch gaan we er alles aan doen om vanuit de underdog positie en misschien wel weer met ons 1-middenmannen-systeem het dit team verdomd lastig te maken. Wanneer we allemaal onze beste wedstrijd van het seizoen spelen, kunnen we misschien ook nog wel voor een stunt zorgen. Dat zou een geweldige afsluiting zijn van een toch al succesvol bekertoernooi.

Tot zo ver voor nu. Het verzoek aan alle leden van de HLB-familie om zaterdag 12 mei de ochtend vrij te houden en naar Capelle aan den IJssel te komen om ons aan te komen moedigen. Alle support is welkom!

Groeten van een tevreden coach.

Tags: Jeugd, Jongens

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website

HLB Van Daal/DS
... waar sport en sfeer samenkomen ...