Betrokken
Weten wat er speelt in je club

MA1 laat zich horen

Een heel seizoen geen wedstrijdartikels van ons team. Daar moest wat aan gedaan worden! Afgelopen vrijdag hadden we een wedstrijd tegen Nuvoc en dit leek ons de perfecte gelegenheid voor een wedstrijdverslag van ons team, was het uiteindelijk een inkoppertje geworden of was het een pittige wedstrijd? 

De eerste paar punten moest ons team nog even op gang komen, maar vanaf de vijf punten begonnen we lekker te lopen. Ballen die wij kregen werden vaak meteen afgemaakt, ook waren er soms lange, spannende rallies. Julia smashte als mid de ballen heel mooi in de hoek, waar de tegenstander niks mee kon. Sophie die ook lekker stond aan te vallen sloeg de ballen lekker naar beneden. De uiteindelijke setstand: 25-11. Een comfortabele voorsprong!

Het was duidelijk dat we deze set ook gewoon moesten winnen. Loes werd erin gewisseld voor Chrissy en de set was begonnen. Meteen werden er mooie, strakke services van Loes geserveerd en deze zetten Nuvoc al meteen op z’n plek. Mariëlle gaf de ballen zodanig dat Loes de aanvallers goed kon set-uppen. Er valt niet veel van deze set te zeggen, buiten het feit dat er soms wat slordige ballen van onze kant kwamen. De setstanden liegen er niet om, deze set werd namelijk ook gewonnen met 25-11.

Onze coach vond dat 25-11 nog iets te ruim genomen was en dat we moesten mikken op onder de 10 voor de tegenstanders. Hoewel je zou denken dat 25-11 al een knappe prestatie was, kon het blijkbaar nog beter en dat lieten we deze set zien. Chrissy had een hele lange en mooie servicereeks, waarbij er in totaal wel drie(!) aces aan bod kwamen. Floor had ook een paar snoeiharde smashes en door dit teamwerk kwam er op het scorebord 25-5 voor ons te staan. Doel bereikt en de wedstrijd was al gewonnen! Maar die vierde set wilden we ook wel…

Er werd al gespeculeerd over wat we na de wedstrijd moesten gaan doen, over dat we bijvoorbeeld de frituurpan al aan moesten gaan zetten. Maar ondanks deze gedachtes moesten we natuurlijk ook deze set ‘’even’’ spelen en winnen. Deze set ging wat anders dan de andere sets, want we stonden slordig te spelen. We liepen al meteen tegen een achterstand aan en er werden domme fouten gemaakt. Ballen werden soms niet gepakt en slechte passes leidde tot dit achterstand. Toen we iets van vijf punten achterstonden vroeg onze coach een time-out aan. Hij zei het volgende:

,,Aan 4 punten hebben we niks, we moeten de volle 5 halen!’’

We waren het allemaal hierover eens, we moesten en zouden deze set winnen! Vol goede moed gingen we weer terug naar onze plekken in het veld. De time-out werkte en beetje voor beetje werd de achterstand kleiner gemaakt. Beau had erg mooie services en harde smashes die hierbij erg hielpen. Na een lange rally met vele mooie smashes van beide kanten pakte HLB het punt en stonden we weer gelijk. We speelden steeds beter en uiteindelijk hadden wij de set gepakt met 25-17.

Na deze 4-0 overwinning hadden we de dellekes verdient. Een inkoppertje was het zeker niet, we moesten vechten voor de punten en we stonden op een zeker moment ook achter. Een mooie wedstrijd en volgende week moeten we ook weer aan de bak. Een wedstrijd tegen VCE/PSV ma2 staat op het programma, maar eerst nog even trainen!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website