Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Meisjes B1 revancheert zich: 0-4 uit bij Unitas

Na een verloren wedstrijd was vandaag, zaterdag 11 februari, Unitas de tegenstander voor Meisjes B1 van HLB Van Daal/DS.

Samen met onze Maxi van de Week Bas van Meurs (Heren 1) moesten we spelen in Boekel.

De dames waren zeer gemotiveerd om hun koppositie vast te houden. In de 1e set gingen ze dan ook als een orkaan van start en met goed spel werd deze gewonnen met 13-25. Het was vooral het aanvalsspel van Laura Kemps en van onze huurling Beau Hellings dat de tegenstander keer op keer onder druk zette.

De 2e set verliep moeizamer, maar ging uiteindelijk toch met 22-25 naar HLB Van Daal. In deze set kwam het aan op mentaliteit en onze meiden hebben de laatste wedstrijden al laten zien over een vechtersmentaliteit te beschikken. De hele set stonden ze achter, maar bij 21-17 voor Unitas ging de vechtmachine vol aan. Onder aanvoering van een sterk serverende Steffie Geers en ook dankzij goed spelverdelen van Chrissy van Breugel en Loes van Bers wisten ze de winst uiteindelijk af te dwingen.

Set 3 was een makkie, omdat het verzet van Unitas gebroken was. Het werd uiteindelijk 11-25. Doordat alle ballen die over het net kwamen, door de verdediging van de grond af werden gehouden, kon Unitas geen vuist maken. Vooral Floor van de Koevering en Meike Halewijn maakten nu met hun goede verdediging en aanvalsspel het verschil. Ook tijdens de time-out liet Maxi van de Week Bas zien dat hij let op de details en met een paar kleine tips het spel nog beter maakt.

Om voor het kampioenschap in de race te blijven is de 4e set belangrijk, aangezien een 4-0 meer oplevert dan een 3-1 overwinning. Onze meiden hadden dit maar al te goed door en hielden de concentratie tot het einde toe vast. Unitas kwam in deze set in het begin nog mee, maar keek al snel tegen een achterstand aan van zes punten. Die konden ze niet meer inlopen. Uiteindelijk wonnen we deze set dan ook met 17-25.

Zaterdag 18 februari is het op de laatste plaats staande Peter Peters/TSR in Schaijk aan de beurt als tegenstander van Meisjes B1. Ook voor deze wedstrijd zullen we weer alles uit de kast moeten halen en scherp moeten zijn. Dat Peter Peters onderaan staat, wil niet zeggen dat we makkelijk van hen kunnen winnen. Een voordeel is wel dat we hopelijk weer kunnen beschikken over Sofie Kock, die deze week ziek was.

We bedanken Bas voor zijn coaching en zijn oog voor details. We hebben hier zeker iets aan gehad en we vinden het fantastisch dat Heren 1 tijd wil investeren om wedstrijden te begeleiden!

 

Tags: Meisjes

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website