Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 geeft 2-0 voorsprong weg

Dames 1 verloor ondanks een 2-0 voorsprong de wedstrijd met 3-2

 

Op zaterdag 28 oktober speelde Dames 1 tegen Volley Meerkerk Dames 1. De wedstrijd begon een paar minuten later, omdat een de wedstrijd voor ons uitliep. Maar toen de tribunes klaar stonden, kon de wedstrijd ook beginnen.

De eerste set begon Dames 1 direct met veel druk. De service bleek een groot wapen te zijn. Daarnaast werd het spel goed verdeelt waardoor de aanvalsters allemaal hun kansen kregen om te scoren. Dames 1 had de overhand in het spel en de voorsprong werd al snel groter. Halverwege de set gaf Meerkerk nog even gas, waardoor ze weer dichterbij kwamen. Maar het verschil bleef in het voordeel van Dames 1. Met 25-19 werd de eerste set gewonnen.

In de tweede set was er na een goede service serie van Eefje Groenendaal opnieuw een voorsprong op het bord. Maar opnieuw was daar halverwege de set een serie van Meerkerk. En ditmaal kwamen ze langszij. Met uiteindelijk een voorsprong van 18-21 voor Meerkerk. Dames 1 kon, met een goede serviceserie van Medi Goossens de set omdraaien en wist Dames 1 de set te winnen met 25-22.

De derde set begon slecht aan de kant van Dames 1. Ze keken al snel tegen een achterstand aan. Dames 1 moest er een tandje bij zetten en dat leek even voldoende te zijn. Helaas kwam daar een service serie van Meerkerk overheen waar Dames 1 maar niet uitkwam. Een achterstand van 9-18 stond op het bord. Een forse achterstand. Maar Dames 1 bleef knokken voor alle ballen. En met een goede service serie van Eefje Groenendaal kwam Dames  1 weer dichterbij, alleen net niet voldoende. De derde set eindigde in 20-25.

Dames 1 wilde de vierde set doorzetten zoals het einde van de derde set. Dit lukte minima. De hele set bleven de teams bij elkaar in de buurt, zonder de ander veel kans te geven om uit te lopen. Dit bleef zo tot het einde van de set waar beide teams kansen kregen om de set te beslisseb. Maar het was Meerkerk die aan het langste eind trok en de set won met 26-28.

Dit betekende een beslissende vijfde set.  In deze set pakte Meerkerk snel een aantal punten voorsprong, en Dames 1 was niet meer bij machtte om dit terug te pakken. Er werd geknokt voor elke bal, maar dit bleek onvoldoende. En Meerkerk wist met 11-15 gewonnen.

Helaas werd met 3-2 verloren. Maar Dames 1 kijkt alweer vooruit naar de volgende wedstrijd. In het weekend van 4 november is Dames 1 vrij. Op 11 november zal de volgende wedstrijd worden gespeeld, om 17:00 tegen Havoc Dames 1 in de Misse.
Dus kom Dames 1 allemaal weer luidkeels aanmoedigen.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website