Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Dames 1 wint derde wedstrijd

Op zaterdag 14 oktober speelde Dames 1 tegen Eetcafe 't Centrum Thor DS 1. Met veel eigen servicedruk en goed spel wist Dames 1 met 3-1 te winnen. 

 Voor deze wedstrijd moest Dames 1 drie speelsters missen, Salina Nijkamp en Lieke van Bakel zijn nog steeds geblesseerd en hard aan het werken aan hun terugkeer en Zoë Üclerer kon er ook niet bij zijn. Solfee Postma, uit Dames 2, kwam ons versterken, dankje! De vorige twee wedstrijden waren allebei vijfsetters en duurde beide meer dan 2 uur. Dames 1 wilde deze wedstrijd graag eerder winnend afsluiten. 

De eerste punten in de set waren voor Thor, maar Dames 1 kwam al snel terug. En met een uitstekende service serie van Maureen Pennings stond al snel een 10-2(!) voorsprong op het bord. Een zeer comfortable voorsprong voor de dames. En met die voorsprong bleef Dames 1 goed spel laten zien. Rake klappen van Eefje Groenendaal en Maaike Pels zorgden voor het vergroten van de voorsprong en Thor had geen kans om terug te komen in de set. Met overtuigende cijfers, 25-14, won Dames 1 de eerste set. 

De tweede set was het opnieuw de service van Dames 1 dat voor een voorsprong zorgde. Ditmaal zorgden Eefje Groenendaal en Marit Keuning met hun service voor een voorsprong van 8-2. Maar Thor kon deze set beter terugkomen. Met een sterke service werd er druk gezet op de passers van Dames 1. En punt voor punt vocht Thor zich terug in de wedstrijd. Halverwege de set kon Dames 1 opnieuw een voorsprong van een paar punten pakken en waren ze het eerste bij de twintig punten. En vakkundig wist Dames 1 de set af te maken, 25-20

De derde set ging lang gelijk op, maar de voorsprong was wel constant aan de kant van Dames 1. Gedurende de set werd het steeds duidelijker dat Thor beter in het spel kwam en dat zorgde soms voor lange rally's. Aan de kant van Dames 1 werden soms onmogelijke ballen van de grond gehaald door Romee Cooijmans, ze leek overal een handje onder te hebben. Aan het eind van de set wist Thor tot 1 punt verschil terug te komen, maar Dames 1 kon nog een tandje bijzetten en wist met 3 ketsers op service van Sophie Donker de set binnen te slepen. 

De vierde set liep gelijk op, waarin beide teams soms wat uit konden lopen, maar daarna de voorsprong weer afgaven. Er werd hard gewerkt aan de kant van Dames 1, maar Thor bleef volgen. Aan het eind van de set had Dames 1 als eerste de kans om de wedstrijd te beslissen, maar Thor gaf niet op. Zij kregen twee kansen om de set binnen te halen en daar hadden ze genoeg aan, met 25-27 ging de set naar Thor. 

Dat betekende een 3-1 overwinning voor Dames 1 en vier punten die in Den Dungen blijven. Volgende week heeft Dames 1 geen wedstrijd. Maar op 28 oktober staat de volgende wedstrijd van Dames 1 op het programma. Ze zullen spelen tegen Volley Meerkerk Dames 1 om 17:30 in De Misse. Daar zullen de tribunes en de muziek weer klaar staan. En Dames 1 zal zorgen voor een mooie pot volleybal en ervoor vechten om de punten in Den Dungen te houden. Tot dan!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website