Betrokken
Weten wat er speelt in je club

Horn uit altijd lastig!

Op zaterdag 4 november stond HORNERHOF/HHC HS 1 om 17.00 uur te wachten om tegen de nummer 1 van de standenlijst te spelen HLB Van Daal/DS HS 2 aka Mooiboys 1. HORNERHOF bevond zich in het midden van het linkerrijtje en onze taak was het om hen op deze plek te houden.

HORNERHOF speelt hun thuiswedstrijden al enkele jaren in de Van Hornehal en wat zich kenmerkt aan deze hal is de weinige speelruimte achter de achterlijn en een relatief laag dak. Kortom veel elementen om een snel spel te creëren waarbij afstemming en samenspel de sleutel zijn tot succes.

Bij uitwedstrijden is normaal gesproken Robert Koops de coach maar deze was verhinderd evenals de geblesseerde Tom Koops. Thijs Princen werd opgeroepen door Heren 1 vandaar dat wij met 10 spelers en Ferry-Jan als coach de strijd aangingen tegen HORNERHOF.

De 1e set starten voorvarend de pass lag goed en aan de buitenkant kon er makkelijk gescoord worden. Naar het einde van de set toen er een mooie voorsprong van +- 5 punten op de scorebord stond. Begon het spel wat te haperen, de communicatie werd minder, afspraken werden niet meer goed uitgevoerd en HORNERHOF voelde dat er wat te halen viel vandaag. Gelukkig voor ons was de voorsprong net groot genoeg om de 1e set binnen te slepen met 23-25!

Helaas was het einde van de 1e set een voorbode voor het slechte begin van de 2de set. Veel persoonlijke fouten die om beurten door de spelers werden gemaakt zorgden ervoor dat HORNERHOF uit kon lopen naar een ruime voorsprong. Tijdens deze fase probeerden Mooiboys 1 verschillende tactische aanpassingen in ons spel te brengen maar wat toch vooral ontbrak was de overtuiging. Naar het einde van de 2de set was het spel nog niet al te best maar HORNERHOF liep in ieder geval niet meer uit, stand 25-16!

Aan het begin van de 3de set werd door beide teams netjes de site-out verzorgd totdat Mooiboys 1 het tijd vond om een passerloper meer onder druk te zetten tijdens de service. Dit betaalde zich gelijk uit HORNERHOF kwam minder makkelijk tot scoren in de side-out en de rust en vertrouwen kwam terug in het spel van de Mooiboys. Met overtuiging werd deze set gewonnen met 18-25!

Helaas was de 4de set niets van het spelbeeld uit het einde van de 3de set terug te vinden. De persoonlijke fouten begonnen zich weer op te stapelen en het spelbeeld was te doorzichtig. Gelukkig voor de Mooiboys ging HORNERHOF onzorgvuldig met de kansen om die ze kregen en gingen ze met een gelijke stand naar het einde van de set. HORNERHOF kreeg als eerste een setpoint op 24-23 maar door een KILLBLOCK van Leon, op hun diagonaal die tot dan toe zowat alles scoorde, werd deze weggewerkt. 24-24, na een technische fout van de spelverdeler stond het in een keer 24-25 voor ons, een cadeautje! En cadeautjes mag je niet weigeren zeker niet op deze stand. Na een goede service van Jeroen waarbij HORNERHOF niet tot aanvallen kwam kregen wij de kans in de rally. Helaas werd deze niet goed genoeg verwerkt om direct te scoren en na vlieg en kunstwerk wist onze captain Ruud het laatste zetje te geven waardoor de 4e set eindigde in 24-26!

Een 1-3 overwinning die met de hakken over de sloot werd binnengehaald. Een kampioen weet ook zijn slechte wedstrijden te winnen en dit was er zeker 1. Maar of Mooiboys 1 de kampioenskandidaat is weten we zaterdag 11 november om 17.00 uur want de staat de topper van deze competitie op het programma. Hajraa HS 1 komt op bezoek in De Misse en zij staan 2de met 1 punt achterstand op de Mooiboys 1. Supporters wees er snel bij want vol is vol, tot 11 november om 17.00 uur in De Misse!

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website