Betrokken
Weten wat er speelt in je club

HLB Van Daal/DS verliest Brabantse derby

Afgelopen weekend stond er de wedstrijd van het seizoen op de planning, de Brabantse derby! Gesterkt door de goede resultaten uit het verleden en een goed gevulde sporthal de Misse gingen we vol goede moed de wedstrijd in.

Na een goede warming-up met veel enthousiasme begonnen we aan de wedstrijd. Hier vielen alle puzzelstukjes niet op de juiste plek. Volley Tilburg had zijn analysewerk goed gedaan en wist precies waar de zwakke plekken zaten in ons spel. Daarentegen kregen wij zelf helemaal geen grip op de aanvallers van onze opponent. Ballen gingen door de blokkering heen en zelf hadden we de grootste moeite om de side-out overeind te houden.

mike sjuul koenEenmaal wakker geschud waren de rollen in de tweede set volledig omgedraaid. De side-out liep soepel maar boven alles werd er veel servedruk neergelegd bij Volley Tilburg. De belangrijke buitenaanval werd afgestopt en daarmee was de 2e set er een om in Den Dungen te houden.

Eindelijk grip op de wedstrijd zou je denken, maar niets was minder waar. Het wedstrijdbeeld kantelde net zo snel weer in het voordeel van de gasten als het in de 2e set in ons voordeel was uitgevallen. Je zou bijna vermoeden dat het aan de kant van het veld lag, ware het niet dat we daar dit seizoen genoeg sets hebben gewonnen. Al met al mocht het harde werk niet baten en ging deze set ruimschoots verloren.

In de vierde set leken we snel verslagen. De achterstand liep snel op naar een gat van 6 punten en zodoende onoverbrugbaar. Niets bleek minder waar. Een aantal wissels gaven nieuw elan aan het team en de kloof werd net op tijd gedicht. De setpoints waren helaas niet aan ons besteed. De kans om de set direct binnen te slepen was te aanlokkelijk en de servedruk werd daardoor te hoog opgevoerd. Het resultaat: 3 servefouten in plaats van aces. Uiteindelijk was het wel meteen raak voor Volley Tilburg en konden we zonder punten terug de kleedkamer in.

Al met al was het een wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan. Ons niveau was niet zoals we gebruikelijk op de mat leggen maar daarvoor gaat ook een deel van de credits naar onze tegenstander. Ze hebben ons spel goed ontregeld en ons daarmee tactisch verslagen. Een wijze les voor een jong en ambitieus team. Volgende week spelen we uit tegen koploper Sliedrecht Sport. Ondanks dat ze een paar tikjes te verwerken hebben gekregen de afgelopen weken blijven ze natuurlijk het te kloppen team. We zullen dus heel hard ons best moeten doen om daar de punten te kapen maar we gaan het natuurlijk wel proberen.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website