Betrokken
Weten wat er speelt in je club

HLB van Daal/DS trekt aan langste eind in spannende strijd

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van het jaar 2018 op het programma. De mannen van HLB van Daal/DS reisde af naar Kampen. De ploeg uit Kampen, AH van Mierlo/Reflex, is een directe concurrent van HLB van Daal. Ondanks de niet fitte wedstrijdselectie van de mannen uit Den Dungen, beloofde het een mooie volleybalwedstrijd te worden.

De eerste set ging gelijk op, HLB van Daal/DS had grip op de ploeg uit Kampen. Deze grip op de wedstrijd resulteerde helaas niet op een voorsprong, HLB van Daal/DS maakte namelijk veel “domme” fouten. Richting de 20 kwam HLB van Daal/DS er niet meer aan van pas. Het lukte de Den Dungense ploeg niet om side-out te draaien. Hierdoor de eerste set gewonnen door AH van Mierlo/Reflex met 25-18.

De tweede set was aan HLB van Daal/DS om de foutlast te verlagen. In het begin van de set ging het net zoals de set daarvoor gelijk op. Richting de 20 moesten de mannen van HLB van Daal/DS alles op orde hebben om de tweede set naar zich toe te slepen. Helaas kwam AH van Mierlo/Reflex met een paar goede servicebeurten waardoor ze HLB van Daal/DS op het einde van de set kansloos lieten. De tweede set ging ook naar de thuisploeg met 25-18.

Nu de mannen van HLB van Daal/DS tegen een 2-0 achterstand aankeken, moest er met meer felheid en lef gevolleybald gaan worden. In de derde set ging het enthousiasme omhoog en toonde HLB van Daal/DS meer lef. Op alle vlakken werd de foutlast minder en kwam er meer druk bij de thuisploeg te liggen. Daarnaast speelde het mee dat AH van Mierlo/Reflex dacht dat het de wedstrijd al gewonnen had. Hiervan maakte HLB van Daal/DS dankbaar gebruik van. De set ging naar de ploeg uit Den Dungen met 25-22.

In de vierde set moest HLB van Daal/DS het spel van de derde set voorzetten. In de vierde set lukte het de mannen van HLB van Daal/DS om meer servedruk te leveren. Dit zorgde ervoor dat er aanvallender gevolleybald kon worden. Halverwege de set had HLB van Daal/DS een goede voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong wisten ze tot aan het einde van de set te behouden. De vierde set ging naar HLB van Daal/DS met 25-21.

Nu het 2-2 in set stond kwam het aan op een belangrijke en beslissende vijfde set. Het momentum lag bij HLB van Daal/DS, dat zich goed terugvocht in de wedstrijd. Tijdens de wissel halverwege de vijfde set had HLB van Daal/DS een kleine voorsprong van één punt. Na de wissel werden er veel mooie punten gemaakt. Echter lukt het AH van Mierlo/Reflex om bij te blijven waardoor het op het einde nog spannend werd. Uiteindelijk trok HLB van Daal/DS aan het langste eind. De vijfde en beslissende set werd gewonnen door HLB van Daal/DS met 16-14.

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website