Heren 1 verliest slijtageslag van Vocasa

Zaterdag stond voor de heren van HLB de laatste wedstrijd van dit jaar op het programma. De tegenstander was Vocasa uit Nijmegen, de verrassende nummer twee van de topdivisie. Beide teams waren gebrand om te winnen, mede omdat er een heuse strijd tussen de gebroeders Frielink plaatsvond. Helaas was de selectie niet geheel fit met hier en daar een griepje of andere lichamelijke ongemakken.

Beide ploegen begonnen zenuwachtig maar het was HLB van Daal/DS dat het eerst een voorsprong nam. Het begon steeds beter te lopen bij HLB waardoor een voorsprong van 8-5 uit gebouwd kon worden naar 19-13. Vanaf dat moment begon de machine te haperen bij HLB en kon Vocasa terug komen tot 21-21. Coach Sander Mulder nam een time-out en bracht Rens Kroeze voor Joël Kling om de blokkering te versterken. Dit was niet genoeg om het tij te keren en de set ging teleurstellend verloren met 22-25.

In de tweede set rechtte HLB Van Daal/DS zijn rug en nam vanaf het begin het initiatief. Bij 7-7 werd een klein gaatje geslagen van 3 punten. Deze voorsprong werd niet meer afgestaan en de set werd gewonnen met 25-21. Met 1-1 in sets was de stand weer gelijk en kon de wedstrijd nog alle kanten op.

Het spelverloop in de derde set was vergelijkbaar met de tweede set. Beide teams scoorden goed hun side-out met af en toe wonderbaarlijke acties en mooie kill-blocks. Bij 24-24 bleek HLB van Daal/DS echter over de sterkste zenuwen te beschikken en won de set met 26-24.

Ook in de vierde set nam HLB Van Daal/DS weer het initiatief en kwam voor met 16-12. Hierna verzwakte de concentratie bij HLB en nam de foutenlast toe waardoor VoCASA weer gelijk kon komen. Vocasa pakte daarna met 20-19 de voorsprong. HLB was hierdoor de weg volledig kwijt en verloor de set met 20-25.

De vijfde set was erg spannend. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en de stand ging gelijk op tot 10-10. Beide ploegen wisten niet door te drukken en er werden meer persoonlijke fouten gemaakt. Vocasa gaf aan het eind van deze set nog eenmaal vol gas. Het verzet bij HLB bleek gebroken en de set werd verloren met 12-15. Dit resulteerde in een 2-3 verlies voor de mannen van HLB.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd voor de onafhankelijke toeschouwer waarbij het af en toe smullen was van geweldige acties van beide teams. De fysio en teambegeleiding van HLB hadden tijdens de wedstrijd de handen vol aan de fysieke ongemakken van het team; spierverrekking rug, 2x bloedneus, ademhalingsprobleem, een licht verzwikte enkel en niet te vergeten een druppende neus! Door het resultaat tegen Vocasa blijft HLB op de vijfde plaats staan.

Komende weken hebben de mannen tijd om de batterijen weer op te laden en van de pijntjes en kwaaltjes af te komen. Na twee uitwedstrijden tegen Reflex (Kampen) en Compaen (Oostzaan) speelt HLB op 27 januari weer thuis in de Misse tegen Volley Tilburg in de Brabantse derby.

Banner VVvhJ 600x120px