Scheidsrechters

Coördinatie

Scheidsrechterscoördinator: Vacature

 
Sven Smits(interim)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ruud van Wanrooij 
Ruud van Wanrooij
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toelichting

Wie fluit wedstrijden?

Voor het spelen van competitiewedstrijden, bekertoernooien en open club toernooien zijn scheidsrechters nodig. Voor promotieklasse en 3de divisie worden HLB scheidsrechters aangewezen door de Nevobo Zuid. De teams vanaf 1e klasse en lager worden gefloten door scheidsrechters van de thuisspelende ploeg.

Ieder team van HLB Van Daal/DS, die speelt voor de Nevobo, krijgt een team toegewezen waarvoor ze wedstrijden fluiten. Dat wil zeggen dat alle seniorenteams en A-jeugd een eigen team toegewezen krijgen door de scheidsrechterscoördinator.

De scheidsrechterscoördinator van HLB Van Daal/DS is het aanspreekpunt voor alle scheidsrechters van HLB Van Daal/DS. De scheidsrechterscoördinator is verantwoordelijk voor het aanwijzen van de teams. 

 • Voor wedstrijden in de 1e, 2e en 3e klasse en A/B/C-jeugd wijst de scheidsrechterscoördinator van de club seniorenteams en A-jeugd teams aan. De leden met de juiste licentie kunnen al direct gaan fluiten. De leden binnen het team die nog niet de juiste licentie hebben dienen dit voor of tijdens de jaarlijkse seizoen opening (open dag) door te geven aan de opleidingscoördinator en worden dan aangemeld voor een scheidsrechterscursus die de juiste licentie geeft om deze wedstrijden te mogen leiden. 
 • Voor alle CMV-wedstrijden wijst de Jeugdcommissie B-jeugd teams aan en tellers vanuit de C-jeugd teams. 
 • Alle leden die fluiten dienen een scheidsrechterslicentie te behalen, omdat alle wedstrijden geleid moeten worden door scheidsrechters met een licentie. Wordt een wedstrijd geleid met niet de juiste licentie dan volgt er een boete.
 • De boete wordt in rekening gebracht bij het team dat verantwoordelijk was voor die wedstrijd.
 • De Nevobo wijst de scheidsrechters voor de promotieklasse en 3de divisie aan. Daarom dienen alle teams die promotieklasse of 3de divisie spelen regioscheidsrechters te leveren. 

Indeling scheidsrechters

Aan het begin van het volleybalseizoen wordt de indeling van de aangewezen teams gemaakt door de scheidsrechterscoördinator. Alle teams die fluiten, organiseren ZELF hoe ze hun wedstrijden verdelen onder hun spelers/speelsters. De AANVOERDER is hiervoor verantwoordelijk en het aanspreekpunt.

De indeling van de aangewezen teams staat onderaan op deze pagina vermeld en hangt ook op het prikbord in sporthal De Misse.

Let op! 

In principe is de koppeling zo gemaakt dat het tijdstip waarop de wedstrijden gefloten worden niet conflicteert met je eigen wedstrijden. Als echter incidenteel dat wel het geval is blijft het team dat aangewezen is verantwoordelijk voor het regelen van een vervanger met de juiste licentie!

Wanneer je als aangewezen team een bepaalde wedstrijd niet kunt fluiten, regel je zelf als team een vervanger. Maar als oorspronkelijk aangewezen team blijf je wel verantwoordelijk voor die wedstrijd, niet de vervanger!

Let op! 

Alle wedstrijden mogen alleen gefloten worden door leden met een geldige scheidsrechterslicentie; fluiten op naam van een anders is ABSOLUUT niet toegestaan. Als je wedstrijden wilt verdelen onder ALLE teamleden kan dat door de leden zonder juiste licentie aan te melden als cursist voor een licentie.

Begeleiding 

Binnen HLB Van Daal/DS werken we met een begeleidingsteam. De opleidingscoördinator is het aanspreekpunt voor het begeleidingsteam. Dit team is er in princiepen voor alle scheidsrechtersvragen welke er vanuit de teams en de scheidsrechters komen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

 • Vragen in het algemeen betreffende scheidsrechter aangelegenheden;
 • Vragen over spelregels;
 • Beoordelen van vaardigheden;
 • Ondersteunen/adviseren bij het maken van keuzes bij wedstrijdtoewijzing;
 • Advisering en begeleiding bij het maken van keuzes tav niveau en licentie vraagstukken.

Vind je het spannend om een wedstrijd te fluiten dan kan je altijd vragen of iemand van het begeleidingsteam een keer komt mee kijken die jou observeert en je na de wedstrijden tips kan geven, hoe je het in het vervolg beter aan kan pakken. 

 • HLB Van Daal/DS verzorgt gedurende het seizoen twee keer een scheidsrechtersbijeenkomst. Hier kan jij je individueel voor aanmelden bij de opleidingscoördinator!

Opleiding tot official

Via Volleybalmasterz.nl kun je in je eigen tempo, makkelijk en gratis je spelregelbewijs halen. De overige opleidingen zijn dusdanig opgezet dat ze dichtbij huis worden georganiseerd. Een beginnend scheidsrechter kan zelfs de opleiding bij zijn eigen vereniging volgen.

Spelregeltoets 3e klasse en lager(V6/V7)

Op Volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen.

Heb je deze spelregeltoets gehaald dan zie je digitaal al je certificaat om te fluiten tot en met de derde klasse. Je kunt deze uitprinten en bewaren op je computer. Wij verwerken, mits je relatiecode (deze staat op je bondskaart) is ingevuld, maximaal de dag na het behalen van je certificaat je behaalde scheidsrechterslicentie in ons systeem en dan mag je gelijk gaan fluiten.

Geef dit door aan de scheidsrechtercoördinator!

Jeugdvolleybalscheidsrechter-2 – VS2J

De scheidsrechter-2 Jeugd is jonger dan 18 jaar en leidt jeugdwedstrijden (met uitzondering van alle  topklasse A en B wedstrijden), maar ook seniorenwedstrijden t/m de 3e klasse. Deze opleiding vindt plaats bij de vereniging zelf. Voor deze cursus dien je aan te melden bij de scheidsrechtercoördinator.

Volleybalscheidsrechter-2 - VS2 - (V5/V4)

De scheidsrechter-2 leidt wedstrijden op 2e en 1e klasse van de regio en Topjeugd A en B (met uitzondering van de  NOJK) wedstrijden. Dit is een opleiding die door de vereniging zelf georganiseerd moet worden. Voor deze cursus dien je aan te melden bij de scheidsrechtercoördinator.

Volleybalscheidsrechter-3 - VS3 - (R3/R2)

De scheidsrechter-3 leidt wedstrijden op promotieklasse en 3e divisie. In de opleiding leer je onder andere om goed samen te werken met diverse betrokkenen en een consequente, technische lijn te hanteren bij het leiden van wedstrijden. Het is mogelijk om een directe PvB VS3 te doen zonder het volgen van een VS3. Dit is alleen mogelijk voor ervaren scheidsrechters die aardig wat wedstrijden op minstens 1e klasse hebben gefloten.

Verhindering

Voor wedstrijden in de promotieklasse en hoger moet een vervanging van scheidsrechter vooraf schriftelijk aan het Nevobo-regiokantoor worden gemeld. Dit kan eventueel ook op het wedstrijdformulier met de afkorting PEV (= Plaatsvervanger Eigen Vereniging) of PNO (Plaatsvervanger Na Overleg: als het een vervanger van buiten de vereniging betreft). Wanneer de melding achterwege blijft, wordt de vervanging gezien als het niet opkomen van de scheidsrechter.

Het is voor coaches en aanvoerders aan te bevelen om de aanvoerder van het aangewezen team te bellen, als de scheidsrechter 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd niet in de zaal is.

Om in de toekomst teleurstellingen te voorkomen en om de niet opgekomen scheidsrechter op zijn verplichting te kunnen wijzen zorgt het team ervoor dat de scheidsrechtercoördinator wordt ingelicht per mail. Aan de hand hiervan wordt een sanctie opgelegd aan de desbetreffende scheidsrechter. Bij herhaling wordt nogmaals een sanctie opgelegd en volgt schorsing voor de eerstvolgende wedstrijd. Sancties die door de Nevobo opgelegd worden aan de club, zullen ook verhaald worden op de aangewezen scheidsrechter.

Als een wedstrijd niet doorgaat door afwezigheid van een scheidsrechter of als de fluitende scheidsrechter geen (geldige) licentie heeft, wordt de wedstrijd voor de thuisspelende ploeg met 0-4 verloren verklaard! Ook wordt de club beboet.

Reiskostenvergoeding

Scheidsrechters die een wedstrijd fluiten buiten de gemeente Sint-Michielsgestel en hiervoor geen vergoeding krijgen van de Nevobo hebben recht op een reiskostenvergoeding van 18 cent per kilometer.

Afwijkende nethoogten en spelregels

Wedstrijdniveau: Nethoogte:
Dames senioren 2,24m
Heren senioren 2,43m
Meisjes A-jeugd 2,24m
Jongens A-jeugd 2,43m
Meisjes B-jeugd 2,15m
Jongens B-jeugd 2,24m
Meisjes C-jeugd 2,05m
Jongens C-jeugd 2,05m


Voor de C-jeugd gelden afwijkende spelregels:

 • opslagvolgorde: bij C-jeugdwedstrijden wordt doorgedraaid nadat in één opslagbeurt drie punten zijn gescoord. Een speler kan in een opslagbeurt dus nooit meer dan drie punten scoren. In gevallen waarin de scheidsrechter een strafpunt toekent, wordt dit strafpunt opgeteld bij de drie toegestane punten en geldt het maximum van drie punten dus niet.
 • uitvoering van de opslag: bij C-jeugdwedstrijden moet de serveerder op het moment van raken van de bal met beide voeten achter de 7-meterlijn en voor de 9-meterlijn staan, tussen de denkbeeldig doorgetrokken opslaglijntjes. De sprongopslag is toegestaan.

 

Scheidsrechters van HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS beschikt over de volgende officiële scheidsrechters met licentie:

Licentie R1
Leiden wedstrijden tot en met derde divisie.
Ruud van Wanrooij 06 22189060
Sven Smits 06 21601547
 
Licentie R2
Leiden wedstrijden tot en met promotieklasse.
Loes van den Broek  
Ed Goossens 06 12073371
Edu Goossens 06 14029810
Marit Keuning  
Maaike Pels  
Paul van der Pennen  
Ruud Pijnenburg  
Hans Scheij 06 41030368
Lars Smits  
Jeroen Vercruijsse 06 48518104
Joost Voets 06 23001534
Rob Voets 06 19844159
 
Licentie R3
Zijn in opleiding en leiden wedstrijden in promotieklasse en derde divisie.
 
   
 
Licentie V4
Leiden wedstrijden in 1e klasse, 2e klasse en topklasse jeugd.
 
 
Volledige naam Telefoonnummer Mobiel nummer
Marloes van der Aa 073 551 7631 06 25582039
Anouk de Bie 073 594 3452 06 30391406
Laura de Bie 073 594 3452  
Ilona de Bok   06 41432367
Ilse van den Brand    
Karen Broeren   06 52579966
Romee Cooijmans 073 594 3393 06 43503870
Saskia van Dulst-Meijer    
Sander van Gaal 073 594 2588 06 46103682
Marleen Goossens 073 851 2324 06 47574029
Medi Goossens   06 29136098
Job Groenendaal 073 594 3438 06 11723923
Lianne van Hal 0413 474 668  
Lissette van Haperen 073 594 2274  
Ingrid Hovens   06 48631553
Bram de Jager 073 503 4458 06 20387563
Roy Kappen 073 594 1966 06 33653849
Jesse Kling 0412 690 743 06 41611873
Renee Lange 0492 323 497 06 57626271
Armand Megens 073 594 2510 06 10754613
Gert Mimpen 073 594 2653 06 51509056
Leo Nijkamp 040 242 2939 06 14866087
Maaike Olijslagers 073 551 5951 06 24815021
Maureen Pennings 073 594 1118 06 31154887
Britt Peters 0492 324 813 06 16319451
Sanne Pijnenburg 073 551 7905 06 53139568
Dursley Rimon   06 14246425
Juliette van Rooij   06 10096692
Anne Schenk 073 503 4999 06 29145512
Judith van Schijndel 073 594 1073 06 12331450
Jan van Sluisveld 073 594 2768  
Zoë Ucerler   06 45610420
Dirk v.d. Ven 073 594 2947 06 45191254
Anouk Vink   06 14886892
Sarah Welch 073 551 3959 06 50839797
Susan Zuidema 073 551 4309  
Licentie V5
Zijn in opleiding en leiden wedstrijden in 1e en 2e klasse. 
Volledige naam Telefoonnummer Mobiel nummer
Ditte Groenendaal 073 551 6101 06 10748983
Maaike van der Heijden 073 547 7494 06 55946002
Renske van Lieshout   06 53866496
Elien Martens   06 51966510
Gwyneth Ouwerkerk   06 50460081
Heidi Pennings 073 503 3930 06 24400395
Solfee Postma 073 594 3427  
Lobke Smits 0412 612 379 06 13792512
 
Licentie V6
Leiden wedstrijden in 3e klasse, 4e klasse en jeugdklassen onder de topklasse. 
Volledige naam Telefoonnummer Mobiel nummer
Alex van der Aa 073 551 7631 06 29430102
Lexi van der Aa 073 594 4292 06 29430102
Lobke van Alebeek 073 594 3062 06 25138645
Loes van Bers 073 594 1096  
Melanie van den Boogaart 073 551 1300 06 22251587
Julia Boogaarts 073 551 9424 06 47881836
Jesper van Boxtel   06 25486982
Elle van den Brand   06 25510022
Chrissy van Breugel 073 594 3377  
Saar van de Broek 073 549 2885 06 30442619
Monique Broeren   06 46422960
Arthur Cooijmans 073 594 3393  
Thuur Cooijmans 073 594 3393  
Sanne van Dam 073 594 3161  
Max Donker 073 641 8628  
Luca Donkers 073 594 1205  
Noah Donkers 073 594 2093  
Sjakkie Donkers 073 532 5793 06 30207166
Kirsten Eijkemans 073 594 3236  
Nienke Eijkemans 073 594 3236  
Nils Fleuren
Finn Frielink 0492 510 611 06 22415968
Bauke Geerts 073 594 3170  
Niels van Gestel 073 594 1143 06 53178329
Jeroen Gollenbeek 073 521 0574 06 17608881
Joris van Grinsven 073 594 3433 06 47910225
José van Grinsven 073 594 3433 06 22906134
Ditte Groenendaal 073 551 6101 06 10748983
Femke van Haren 073 594 3467  
Henriette van Haren 073 594 3467 06 36490342
Maaike van der Heijden 073 547 7494 06 55946002
Maud van den Heuvel    
Mees de Jager 073 503 4458  
Joël Kling 0412 690 743 06 41613498
Floor Kock 073 594 3537  
Merel Kock 073 594 3537  
Sofie Kock 073 594 3537  
Floor van de Koevering 073 594 1891  
Casper Kooijmans 073 594 3333  
Pepijn Kooijmans 073 594 3333  
Tom Koops 0413 252 908 06 42143672
Meike Lamers 073 594 3174  
Lotte Lammers 073 551 2762 06 28885807
Daphne Legierse 073 551 8170  
Isis Lemmens   06 21833293
Kees Lemmens   06 27125267
Elien Martens   06 51966510
Dick Meijer   06 42130481
Mette Meijer 073 532 7224 06 42130481
Stijn Meijer 073 532 7224 06 42130481
Celine van Mourik Broekman 073 621 2965 06 45294147
Mariëlle van Mourik Broekman 073 621 2965 06 45294147
Salina Nijkamp 040 242 2939 06 50905450
Gerben Olthoff   06 10636503
Heidi Pennings 073 503 3930 06 24400395
Bjarne Pons 073 850 8183  
Solfee Postma 073 594 3427  
Erik de Rijk   06 20524544
Brïtt Schellekens 073 551 6822  
Renate Schuurmans 073 503 1583  
Liv Sleutjes 073 503 8092 06 39601007
Zoë Sleutjes 073 503 8092 06 39569904
Lobke Smits 0412 612 379 06 13792512
Madelief Steenbergen 073 503 1973  
Arjan Steketee   06 42809163
Kevin Sun 073 503 3131 06 38967121
Thom van Uden 073 503 2034 06 10190761
Marc van der Velden 073 689 3230  
Sterre van de Velden 073 689 3230  
Luuk Vergeest   06 36166513
Iris Verhoeven 0413 351 490 06 24713822
José Vernooy 073 811 9874 06 49132945
Sanne Vink 073 553 0117 06 51398990
Pleun Voets 073 594 2885  
Yanniek Vos 073 594 3247 06 30219516
Ferry-Jan Weerdesteijn   06 29042493
Dorus van de Wetering   06 37445192
Renske van Zandbeek 073 551 5709  
 
Licentie V7
Leiden wedstrijden in 3e klasse, 4e klasse en jeugd onder de topklasse. 
Volledige naam Telefoonnummer Mobiel nummer
Maartje van Grinsven 073 594 3433 06 22906134
Eefje Groenendaal   06 49132945
Maartje van Haren   06 83374829
Gwyneth Ouwerkerk   06 50460081
 

Scheidsrechtersindeling 2018-2019

Team Niveau Benodige code Gefloten door:
H1 Topdivisie Nevobo  
H2 2e divisie Nevobo  
H3 Promotieklasse Nevobo  
H4 2e klasse V4, V5 H3
       
D1 2e divisie Nevobo  
D2 3e divisie Nevobo  
D3 Promotieklasse Nevobo  
D4 Promotieklasse Nevobo  
D5 2e klasse V4, V5 H1
D6 2e klasse V4, V5 D4
D7 3e klasse V6, V7 D3
D8 3e klasse V6, V7 D5
       
JA1 2e klasse geen licentie H2
JC1 2e klasse geen licentie D6
       
MA1 Hoofdklasse V4, V5 D1
MB1 Hoofdklasse V4, V5 D2
MB2 2e klasse geen licentie D8
MC1 1e klasse geen licentie D7
MC2 2e klasse geen licentie H4
       
Jeugd Bekerwedstrijden V6,V7 H2

 

Business
Sterke relaties met ondernemingen

Voor ambitieus op hoog niveau volleyballen zijn goede relaties met ondernemingen gezellig, nuttig en simpelweg noodzakelijk voor onze club. Allen dankjewel!

Offcanvas Search

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Volg ons

Volg HLB Van Daal/DS op je smartphone.

Login / Logout

Redactie Website